Liczba postów: 2,020
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
138
Eee tam - wyszło nieźle! Bułgaria choć udawana i na chwilę - zagościła na Waszym polskim stole.
Liczba postów: 601
Liczba wątków: 1
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
40
Dżek, super wyszło!
Aż ślinka leci. Może w "długi weekend" też coś podobnego przyrządzę
Liczba postów: 2,067
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
141
już za 10 dni wstawię fotkę saczu, to pierwsze od czego zacznę żarełko.
Liczba postów: 12,920
Liczba wątków: 17
Dołączył: 13-05-2015
Reputacja:
352
Brawo Grzesiek, można. Ja za 2 tygodnie popróbuję bułgarskich smaków i dokonam zakupu naczynia na serwowqnie sacza. Bez tego ustrojstwa cały czar gdzieś znika. Do sacza smakuje zimne piwo choć nie wiem czy nie jest właściwe podawanie z kieliszkiem zimego wina białego. Ale z kieliszeczkiem rakiji pewnie też daje radę!
Liczba postów: 145
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
12
Dżeku, jak zwykle masz rację, potrawy robione na glinianym saczu mają niepowtarzalny smak a i robota ma urok. Kieliszek domasznej to miód na serce a i wspomnienia... bezcenne.