Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sacz
#11
Przepis lekko zmodyfikowany. Kurczak z cebulą przysmażany na patelni. Zamiast kaszkawału ementaler. Całość posypana parmezanem. Wyszło przepyszne. Przypomina się smak Bułgarii tylko sacz wyszedł bez sacza.

Zapiekałem w naczyniu żaroodpornym a nie w sacz(u):

[Obrazek: DSC_0389.jpg]

[Obrazek: DSC_0390.jpg]
Odpowiedz
#12
Eee tam - wyszło nieźle! Bułgaria choć udawana i na chwilę - zagościła na Waszym polskim stole.
Odpowiedz
#13
Dżek, super wyszło!
Aż ślinka leci. Może w "długi weekend" też coś podobnego przyrządzę
Odpowiedz
#14
Sacz z kurczakiem - restauracja Lesso - Rawda
[img][Obrazek: DSC_0489.jpg] [url=http://postimage.cc/][/url][/img]

Palce lizać.
Odpowiedz
#15
Powoli przyzwyczajam się do bułgarskich smaków. Sacz reaktywacja!

[Obrazek: DSC_0506_1.jpg]
Odpowiedz
#16
już za 10 dni wstawię fotkę saczu, to pierwsze od czego zacznę żarełko.
Odpowiedz
#17
Ten na moim avatarze:



Nasz sacz zrobiony w domu na kuchni gazow[Obrazek: sacz.jpg]ej. Można!
Odpowiedz
#18
Brawo Grzesiek, można. Ja za 2 tygodnie popróbuję bułgarskich smaków i dokonam zakupu naczynia na serwowqnie sacza. Bez tego ustrojstwa cały czar gdzieś znika. Do sacza smakuje zimne piwo choć nie wiem czy nie jest właściwe podawanie z kieliszkiem zimego wina białego. Ale z kieliszeczkiem rakiji pewnie też daje radę!
Odpowiedz
#19
Dżeku, jak zwykle masz rację, potrawy robione na glinianym saczu mają niepowtarzalny smak a i robota ma urok. Kieliszek domasznej to miód na serce a i wspomnienia... bezcenne.
Odpowiedz
#20
Takie knajpki lubię sacz i butelka czerwonego gratis
[Obrazek: 2867847_P7260478.JPG]
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości