Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kjufte
#1
Witam. Macie moze jakies triki zeby kjufte smakowaly jak kjufte a nie jak mielone?
Odpowiedz
#2
Cząber
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz
#3
Kmin rzymski, troche papryki i odrobina sody oczyszczonej
Odpowiedz
#4
najlepiej polecieć do naszej ukochanej BUŁGARII no może trochę będą droższe ale smak DOSKONAŁY

A wieczorem powrót do POLSKI hahahahihihi
Odpowiedz
#5
Teresa kmin rzymski jeśli robimy kebapcze, a tu pytanie było o kjufte
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz
#6
(15-11-2019, 15:02:02)primma napisał(a): Witam. Macie moze jakies triki zeby kjufte smakowaly jak kjufte a nie jak mielone?

Primma narobilas smaka. W przyszla niedziele robimy Smile
Odpowiedz
#7
Bez drobno posiekanej cebuli i cząbru nie masz kjufte.
Musis dlugo to mieszać i stawic na noc do lodówki (wcześniej przygnieć aby nie bylo powietrza ) przykryj folią najlepiej aby się nie przedostawało powietrze. Następnego dnia MOKRYMI REKAMI uformuj i rzucaj na grill.
Kmin rzymski tylko do kebapcze sie daje. Ale do kebapcze cebuli sie nie daje . Smile
Reszta tak samo
Voila Smile
Odpowiedz
#8
Dzieki!!!
Wyszlo w koncu jak powinno! Cielecina + wieprzowina + extra Czaber + przyprawa do kjufte przywieziona z Bulgarii + starta cebula. Usmazona na patelni z rowkami ze wygladaly jak z grila. I Bulgaria w buzi!!
Dziekuje!
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości