Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak się robi wino domowe
#31
Arek czekam na fotki Smile
Odpowiedz
#32
Tak to wyglądało.
Zachodziło podczas obrywania owoców z kiści.
Dałem radę.
Wyszła beczka owoców.
Po zgnieceniu jest jakieś 47kg masy.
Już dodane drożdże i pożywka oraz wcześnie 8kg cukru rozpuszczone w 10l wody.[Obrazek: ccc240a86a53a6400af8ce6923ab3148.jpg]

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

Zaczyna pracować i już przykryte z rurką fermentacyjną.
W przyszłą sobotę zleje moszcz i wycisne owoce.
Dwa galony szklane już czekają.[Obrazek: 3ef05f0e4ad2a96a9a9977e71a901abd.jpg][Obrazek: 8926bb265e57558ea5fdd5719db74df6.jpg]

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
#33
Beczka stoi w kotłowni jakby nie patrzeć najcieplej.
Odpowiedz
#34
Pracy troche kosztowalo, ale pozniej bedzie swojski, wspanialy trunek- BRAWO TY Smile
Odpowiedz
#35
(14-11-2020, 17:15:41)aekzal napisał(a): Beczka stoi w kotłowni jakby nie patrzeć najcieplej.
Czyli ekogroszek daje radę

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
#36
Oczywiście daje jak najbardziej.
Odpowiedz
#37
Bardzo smaczne już przelane do gąsiorków 40 i 20l.
Będzie troszkę do delektowania się wieczorami.
Teraz za dwa - trzy tygodnie jeszcze raz przefiltrować i dalej w gąsiory do zakończenia procesu fermentacji.
[Obrazek: 5aa6daed52695e3962813c105b4713ec.jpg][Obrazek: 43072bb08b1c8a456c77f36cfdc82464.jpg]

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Wino orlinezze 48 28,134 16-09-2019, 21:11:04
Ostatni post: Raphael
  Wino - wątek wznowiony kusybox 1 2,048 09-08-2017, 12:13:28
Ostatni post: peter

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości