28-10-2016,18:24:47
Po 24 godzinach pokrojć reszte - kalafior, marchewki seler-główka z liścmi i zamoczyć na 2 godziny w tej samej wodzie z solą co były wcześnie czuszki
W tym czasie przygotować zalewe:
1.5 litra prawdziwego octu najlepiej winnego ( ja mam z zeszłego roku)
liśc laurowy, pieprz, ziele angielskie, 1kg cukru, 4 łyżki miodu
Wszytko lekko zagotować
Po wystygnieciu wszytko zmieszać dobrzezmieszać, dodać wody tak aby nie było nic poa marynatą, zmieszać i zostawić.
spożywać po 7 dniach
Pychota
W tym czasie przygotować zalewe:
1.5 litra prawdziwego octu najlepiej winnego ( ja mam z zeszłego roku)
liśc laurowy, pieprz, ziele angielskie, 1kg cukru, 4 łyżki miodu
Wszytko lekko zagotować
Po wystygnieciu wszytko zmieszać dobrzezmieszać, dodać wody tak aby nie było nic poa marynatą, zmieszać i zostawić.
spożywać po 7 dniach
Pychota