Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czas na przetwory
#41
Po 24 godzinach pokrojć reszte - kalafior, marchewki seler-główka z liścmi i zamoczyć na 2 godziny w tej samej wodzie z solą co były wcześnie czuszki

[Obrazek: IMG_20161028_185726_1.jpg]

W tym czasie przygotować zalewe:
1.5 litra prawdziwego octu najlepiej winnego ( ja mam z zeszłego roku)
liśc laurowy, pieprz, ziele angielskie, 1kg cukru, 4 łyżki miodu
Wszytko lekko zagotować

[Obrazek: IMG_20161028_185824_1.jpg]

Po wystygnieciu wszytko zmieszać dobrzezmieszać, dodać wody tak aby nie było nic poa marynatą, zmieszać i zostawić.

spożywać po 7 dniach
Pychota
Odpowiedz
#42
Czas na przetwory zaczal sie. Zaczynam konfitury morelowe [Obrazek: 09a365d572c35c389f010b92b066fa0e.jpg][Obrazek: fe685f96683ee73de875ad2d5a88d8a0.jpg]

Wysłane z mojego K6000 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
#43
Aivar- pasta balkanska http://www.interia.tv/wideo-ajwar-balkan...Id,2405878
Odpowiedz
#44
Dziś brzoskwinie robię na konfiturę w galaretce[Obrazek: 4f235b37a797a76fcfeaddbcae3b33d6.jpg][Obrazek: 4670dfa26c01668a4679b0f477ba81cb.jpg]

Изпратено от моят T5 с помощта на Tapatalk
Odpowiedz
#45
a jak się nie zje to się potem przepędzi?
Odpowiedz
#46
My ze szfagrem nazywamy to przegląd piwniczny , co za długo stoi idzie do przerobienia Smile , nic się nie marnuje
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...


Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości