Liczba postów: 2,067
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
141
Każdy na swój sposób
My bez oleju i nigdy octu.
Ser nadaje smak, ewentualnie troszkę czubrycy, tej po zeszłorocznym zakupie starczy na parę lat.
Liczba postów: 3,119
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
188
Naj-lepszy olej slonecznikowy + odrobinka octu.
W niektórych regionach Bułgarii do salatki zamiast widelcu dają ...lyżki- ot taka ciekawostka
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 3,119
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
188
13-07-2019,21:51:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2019,21:51:58 przez bateniki.)
Taj fajne wygląda, że sobie nalalem setka rakija i patrze w monitorze
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 183
Liczba wątków: 0
Dołączył: 24-05-2016
Reputacja:
15
W Auchanie kupuję zawsze ser Bałkański owczy w zalewie, dość często jest.
Kiedyś dowiedziałem się od lokalsów w Primorsku, że najlepiej przed tarciem zamrozić ten ser - wtedy się lepiej trze i można trzeć na mniejszych oczkach.
Tez ktoś mi w Primorsku powiedział, że ten ser z Bułgarii idzie w beczki i statkami do Grecji - a Grecy sobie dają swoją zalewę i mają jako Feta.
Robiłem kilka razy w PL Szopską...niestety nigdzie nie ma tak słodkich pomidorów jak w Bułgarii, więc jak już jestem w BG to Szopską biorę nawet na wynos żeby wieczorem w pokoju sobie skubać przy rakiji
Primorsko [2022/2021/2020/2018/2016/2015/2008]