Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Banica
#1
Przepis na bułgarską banicę wg. Lidla: http://kuchnialidla.pl/product/Banica-xx...banica-xxl
Odpowiedz
#2
Na zlocie opowiadałam dziewczynom o tym filmie.Jak widać nie wszyscy wałkują ciasta Smile

https://www.youtube.com/watch?v=UsXuKeNvTMs
Kwatery Primorsko
Link umieszczony za zgodą Administracji Forum
Odpowiedz
#3
z tym czosnkiem troche przesadził Smile
Odpowiedz
#4
Jaki czosnek?
Kwatery Primorsko
Link umieszczony za zgodą Administracji Forum
Odpowiedz
#5
widziałem jakisz czosnek rozdrabniał
Odpowiedz
#6
Okrasa w filmie opublikowanym przez Dżeka z Lidla użył czosnku Darinko i to 3 ząbki...
Odpowiedz
#7
Czosnek, czosnek, czosnek!
Odpowiedz
#8
Tak czosnku nigdy za wiele teraz jesień to przyda się na odporność a całować się nie musi od razu tylko po całej główce spoźytej lepsza moc hehe
Odpowiedz
#9
hmmm...
a czy da się przepędzić czosnek? Big Grin
Odpowiedz
#10
Film o banicy obejrze w niedziele(bedzie wiecej czasu). Kupilam przewodnik bulgarski w ktorym jest dobry przepis na banice. Podczas  pobytu w Obzorze odkrylismy bardzo dobra baniczrnie na ulicy Mladiszka 4( jedna z pan rozumie i mowi po polsku). Banica przepyszna chodzilismy codziennie i ajran obowiazkowy.  Banica 1 lew. Ale mieli w ofercie inne bardzo dobre produkty:1)giozleme rewelacja( rodzaj ciasta zrobionego z ubitych bialek z serem, moglobyc wiecej sera)- 1.20 lewa 2) Tytmanik(trojkat jakby z ciasta drozdzowego z serem slonym) rewelacja, cena 1 lew, 3) Bulki slodkie z czekolada i inne posypane z cukrem i sezamem cena 1 lew i wiele innych. Pizza wsrod Bulgarow cieszyla sie tez duzym powodzeniem. Na tym koncze ide do pracy pozdrawiam.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości