Liczba postów: 1,035
Liczba wątków: 1
Reputacja:
18
Jeżeli pytasz ogólnie, a nie o wina bułgarskie, to ja jestem prosty chłop i lubię proste wina. Na co dzień mój faworyt to szczep Temperanillo, głównie Portugalia i Hiszpania. Ostatnio odkryłem ciekawy szczep Primitivo, ale on już cenowo trochę odstaje. Od święta uwielbiam Rioja, a coś czego mój organizm nie trawi to Chianti.
Z "Bułgarów" lubię wina z Melnika, ale nie zawsze. W BG kilka razy kupiłem naprawdę zacny trunek, u nas w marketach łatwo się naciąć na minę. I nie pomaga zasada że kupujemy tylko butelkowane na miejscu...
Dla wielbicieli win polecam fajną apkę na androida "Vivino", naprawdę ma spore możliwości i bywa bardzo pomocna!
Liczba postów: 1,648
Liczba wątków: 7
Reputacja:
89
Patykiem Pisane
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 1,035
Liczba wątków: 1
Reputacja:
18
Z domasznym winem w zeszłym roku był ten problem, że praktycznie we wszystkich knajpach w jakich byliśmy, podawali już wino z kartonów. Dawniej w knajpach miewali prawdziwe domaszne, teraz coraz rzadziej niestety, szkoda, bo czasem można było za śmieszne pieniądze napić się do kolacji naprawdę dobrego winka.
Liczba postów: 141
Liczba wątków: 2
Reputacja:
4
Polecam Cabernet Sauvignon z Katarzyna Estate, np Mezzek.
Liczba postów: 1,486
Liczba wątków: 25
Reputacja:
109
Ogolnie cena jest od naczenia. Wino w bulgarii ponizej 15 lv za butelke nie jest wino.
Liczba postów: 7,398
Liczba wątków: 133
Reputacja:
228
A wino od gospodarza często tańsze i lepsze niż w sklepie, ja takie preferuję...