Liczba postów: 12,876
Liczba wątków: 17
Dołączył: 13-05-2015
Reputacja:
352
Czyli co ostatnio przygotowujemy do jedzonka?
Ja dzisiaj przygotowałem zupę cebulowo-serową, na drugie żeberka z grilla a teraz smoothie (banan, szpinak, ananas, sok z limonki, mleczko kokosowe).
Liczba postów: 3,791
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
72
(17-05-2015,18:54:28)dżek napisał(a): Czyli co ostatnio przygotowujemy do jedzonka?
Ja dzisiaj przygotowałem zupę cebulowo-serową, na drugie żeberka z grilla a teraz smoothie (banan, szpinak, ananas, sok z limonki, mleczko kokosowe).
Ja niedługo zabieram się za kuchnię,ale muszę wrócić do domu. Od jutra zaczynam dzialac
Liczba postów: 3,791
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
72
18-05-2015,16:21:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2015,17:19:35 przez teresa.)
W Lidl tydzień grecki. Sarmi,lokumy,chałwa ,baklawa,,pasty z ikry,ser kozi solankowy,,feta miód z orzechami.
Ruszamy na zakupy
Ja dziś ruszam z swieza makrela
Liczba postów: 4,339
Liczba wątków: 0
Dołączył: 13-05-2015
Reputacja:
103
to ja ostatnio szaleję w przepisach indii - kurczak tikka masala, briyani, jalfrezi, curry rybne i z kurczaka
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Liczba postów: 3,791
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
72
19-05-2015,06:01:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2015,06:02:13 przez teresa.)
My szalejemy we wszystkich kuchniach. Super hinduska restauracja jest w Lublinie w Olimpie. Budda się zowie
Liczba postów: 4,339
Liczba wątków: 0
Dołączył: 13-05-2015
Reputacja:
103
teresa - super bo jedyna, czasem tam wpadałem, ale właśnie rok temu po kolejnej wizycie u nich stwierdziłem , kurczę spróbuję coś ugotować, naprawdę nic trudnego - grunt to dobre przyprawy i ryż
przyprawy - kompozycje garam masala robię sam, oryginalne mieszanki dostępne w sklepach internetowych, do ryżu oryginalnego z Pakistanu mam dostęp, świeże zioła w każdym supermarkecie
od pierwszego dania niebo w gębie - przestałem do nich chodzić - dziś wydaje mi się, że ich smak to jak mcdonalds
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Liczba postów: 12,876
Liczba wątków: 17
Dołączył: 13-05-2015
Reputacja:
352
(19-05-2015,07:50:09)peter1974 napisał(a): teresa - super bo jedyna, czasem tam wpadałem, ale właśnie rok temu po kolejnej wizycie u nich stwierdziłem , kurczę spróbuję coś ugotować, naprawdę nic trudnego - grunt to dobre przyprawy i ryż
przyprawy - kompozycje garam masala robię sam, oryginalne mieszanki dostępne w sklepach internetowych, do ryżu oryginalnego z Pakistanu mam dostęp, świeże zioła w każdym supermarkecie
od pierwszego dania niebo w gębie - przestałem do nich chodzić - dziś wydaje mi się, że ich smak to jak mcdonalds
Narobiłeś mi smaku tylko gdzie te mieszanki kupić? Wyślij na PW info!
Liczba postów: 3,791
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
72
Można samemu. Kuchnia hinduska bazuje na kilku aromatycznych przyprawach. W Lublinie masz dostępne gotowe mieszanki w Selgrosie.W Rzeszowie dostępne są w sklepach ze zdrową żywnością.
Liczba postów: 3,791
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
72
19-05-2015,10:35:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2015,10:50:58 przez teresa.)
Jeśli chodzi o makrele była przygotowana w sposób tradycyjny. Czosnek i świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Jednak zamiast otoczyć ją w zwyklej mace użyłam mąki kukurydzianej. Skórka marzenie. Podpatrzylam ,że tak często robią Rumuni. Często też zamiast bułki tartej do panierki używają kaszka kukurydziana.
Dziś po powrocie do domu- tajin.
Liczba postów: 153
Liczba wątków: 0
Dołączył: 15-05-2015
Reputacja:
5
a dzisiaj ma być mielony, mizeria i młode ziemniaki
|