![]() |
Święty Włas / Свети Влас - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Regiony, miasta, miejscowości (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Święty Włas / Свети Влас (/showthread.php?tid=206) |
RE: Święty Włas / Свети Влас - tata - 17-06-2017 Bank czy kantor? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Święty Włas / Свети Влас - egon - 18-06-2017 Tablica z cenami (kantor w centrum) z dnia 11.06.2917 ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka RE: Święty Włas / Свети Влас - Philodendron - 30-06-2017 Jesteśmy od wczoraj we Własie. Sama miejscowość pewnych części ciała nie urywa, ale tragedii też nie ma. Plaże są ładne, ale już woda raczej do najczystszych nie należy. Do tego pełno glonów. Wczoraj pochodziliśmy trochę po miasteczku i tak na szybko to jest to jedno wielkie hotelisko. Wybudowane są właściwie jeden na drugim. Na szczęście my mieszkamy lekko na uboczu (niedaleko od marketu Merkury, który bardzo polecam) i nie czuję się jak w kołchozie. Z knajpek zaliczyliśmy Kotwę - całkiem fajne jedzonko, ale prawdziwym odkryciem był dzisiejszy obiad u Świętego Stefana. Bistro z zewnątrz wygląda nieciekawie i tak naprawdę byśmy tam nie poszli, gdyby nie wpadka w Starym Orzechu (dziękuję, postoję). Nie chciało nam się iść dalej, więc weszliśmy i... chyba będzie naszym stałym punktem ![]() Jeszcze jedno - lubimy ponurkować. Czy gdzieś znajdziemy takie miejsca jak w okolicach Sozopolu? Czy nie ma szans na skałki? Może w stronę Elenite? Jeśli znacie jakieś fajne miejsce to będę wdzięczny ![]() RE: Święty Włas / Свети Влас - egon - 30-06-2017 10.06.2017 w Neseberze za cace 300g placilismy 6 lewa RE: Święty Włas / Свети Влас - ew-cia - 30-06-2017 (30-06-2017,21:28:11)egon napisał(a): 10.06.2017 w Neseberze za cace 300g placilismy 6 lewa A my w maju za parking w Nesebarze 5 leva za godzinę. RE: Święty Włas / Свети Влас - Philodendron - 30-06-2017 Na plaży było 200 g. Z drugiej strony to chyba normalne ceny we Własie, bo dzisiaj znalazłem knajpkę z rybami (nawet w nazwie miała cacki) i tam było 3 lewa za 100 g. Tym bardziej będę z rozrzewnieniem wspominał Białą ![]() RE: Święty Włas / Свети Влас - igi123 - 30-06-2017 Dlatego też min. bardzo lubię Ahtopol, Warwara, Sinemorec itp urocze dziury ![]() RE: Święty Włas / Свети Влас - TomekT - 01-07-2017 (30-06-2017,20:33:14)Philodendron napisał(a): Jesteśmy od wczoraj we Własie. Polecam malutką plażę w Neseber , raz miałem maskę w plecaku i spróbowałem , piękne widoki i głębokie rozpadliny , spore ryby i muszle ale za głęboko bez płetw . RE: Święty Włas / Свети Влас - Saszka999 - 01-07-2017 Philodendron, Z (niestety, bardzo...) ubiegłych lat możemy we Vlasie polecić dwie knajpy Vodopadi i Rusinę Stary Oriach nas nie zachwycił, a Kotva miała klimat "fast food bistro"... :-( No i - dla rybożerców - nie ma chyba nazwy, ale dla mnie to był najważniejszy punkt kulinarny we Vlasie ![]() RE: Święty Włas / Свети Влас - agart - 02-07-2017 potwierdzam najlepsze ryby w mieście |