Forum Bulgaricus
Jest weekend, co pijemy? ;) - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Tematy inne (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Dział: Hyde Park (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Jest weekend, co pijemy? ;) (/showthread.php?tid=28)

RE: Jest weekend, co pijemy? ;) - frytowski - 31.05.2015

Północ, czas spać, a nie chlać. Kto na mszę wstanie rano? Big Grin

RE: Jest weekend, co pijemy? ;) - frytowski - 01.06.2015

Niektórzy mają już weekend! Big Grin

[Obrazek: IMG_5330.JPG]

RE: Jest weekend, co pijemy? ;) - peter - 02.06.2015

w taki upał tylko piwo...

RE: Jest weekend, co pijemy? ;) - frytowski - 02.06.2015

U nas zimno, trzeba się grzać... Wink
[Obrazek: eRp2bJ_A-NnQVTbKLEUHHWUgopin8wAtZFSyZOb7...65-h697-no]

RE: Jest weekend, co pijemy? ;) - Bulgarius - 02.06.2015

Ojoj poezja. Przez chwilę jak zobaczyłem powyższe zdjęcie poniosła mnie fantazja. Za takie specjały też bym mógł pomarznąć. Smile

RE: Jest weekend, co pijemy? ;) - mierzey - 03.06.2015

Ponieważ weekend zaczynam za 4 godziny Smile i jest to długi weekend Smile Smile, jutro z kolegą i jego chłopakami bliźniakami wyprawa do Ostrawy po pifka Smile Smile.
Nie wiem kto się bardziej cieszy, (my czy chłopaki), bo są na etapie poznawania świata i nowych wyrazów.
Ostatnio w Czechach, (byli z nami pierwszy raz) poznali wyrazy:
Lentilki, Studencka, McDonald(fuj, ale czego się nie zrobi, żeby chwilkę spokoju miećSmile).
Nasz plan wygląda następująco: piwa z 12 % ekstraktu, z goryczką. Najlepiej mix. Jak plan uda się zrealizować to nie omieszkam się pochwalić Tongue.
U Czechów w związku z tym, że jest prawdziwy rozdział państwa od kościoła to normalny dzień pracy. Więc jak ktoś ma blisko i lubi dobrego browara warto może wyskoczyć Smile?

RE: Jest weekend, co pijemy? ;) - Bulgarius - 03.06.2015

Ja też w weekend w Ostrawie będę ale ja obiecałem rodzince swojej i siostry, że do Zoo ich zabiorę, no piwko też na pewno będzie. No i lentilki i studencka też. Taki standard wyjazdów do Czech Smile.

RE: Jest weekend, co pijemy? ;) - dżek - 03.06.2015

Jest weekend! Uff..po pracy, zakupach otworzyłem Mythos z Lidla! Daje radę. Jutro wyjazd na Podlasie nad J. Wytyckie. Coś chyba będzie pite. Obym rano obudził się z zakwasami po bieganiu a nie z kacem.

RE: Jest weekend, co pijemy? ;) - aekzal - 03.06.2015

Niestety dzisiaj dopiero ok. 23 drineczek może dwa podczas przeglądania forum Smile

RE: Jest weekend, co pijemy? ;) - mierzey - 03.06.2015

(03.06.2015 15:22:22)Bulgaricus napisał(a): Ja też w weekend w Ostrawie będę ale ja obiecałem rodzince swojej i siostry, że do Zoo ich zabiorę, no piwko też na pewno będzie. No i lentilki i studencka też. Taki standard wyjazdów do Czech Smile.

Jak rodzinki lubią ZOO to proponuję kiedyś odwiedzić to w Pradze. Jedno z najlepszych w Europie. Tylko z dziećmi to cały dzień zejdzie. Ale są i baseny dla dzieciaków (brodziki), knajpy, kolejka linowa. Np kozice górskie mają taki skalny stok, że koparka mi opadła. Widać je było, ale sokoli wzrok trzeba mieć, albo lornetkę. Polecam.