Forum Bulgaricus
Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje (/showthread.php?tid=70)

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - Slavekk - 27.05.2016

Ja zawsze zapowiadam uczestnikom wycieczki - bagażników na dachu nie wożę, muszę mieć widoczność przez tylną szybę.
Nie ma problemu z masą pojazdu - można tankować do pełna
Wink

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - dżek - 27.05.2016

(27.05.2016 14:06:08)CarlosPL napisał(a): Pełny zbiornik paliwa to dodatkowe kilogramy, których i tak mamy nie mało po zapakowaniu się do auta. Ja wyruszam z połową...

Przecież w Polsce paliwo najtańsze więc nie rozumiem Twojej strategii.

Zawsze przed zatankowaniem w RO, HU no i BG również warto się zapytać czy terminal na karty działa. Sam biorę dwie karty VISA i MASTERCARD coby nie było jakowyś problemów. Warto by też mieć trochę lokalnej waluty...

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - CarlosPL - 27.05.2016

(27.05.2016 21:04:13)dżek napisał(a): Przecież w Polsce paliwo najtańsze więc nie rozumiem Twojej strategii.

Pisałem to w kontekście tego:

(27.05.2016 08:52:57)ventosa napisał(a): Ogólnie nie ma problemu z kartą. Ale jak 3 lata temu tankowaliśmy gaz w Rumunii właśnie na takiej małej stacyjce i okazało się, że karta nie chce przejść a mieliśmy tylko euro, to tak nam przeliczyli, że nic na tym nie straciliśmy (potem już w kraju okazało się, że faktycznie to coś z kartą było nie tak).
Moja zasada jest taka, że z PL wyjeżdżam zatankowany pod korek i gaz i Pb, co pozwala na bezstresową jazdę.

Skoro jadę na LPG to uważam, że połowa zbiornika na wszelki wypadek wystarczy...

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - dżek - 27.05.2016

Aha Carlos czyli LPG a paliwo dodatkowo...sorry...nie doczytałem...zarobiony jestem...

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - tomek89 - 27.05.2016

Ja również tankuję PB i LPG w PL do pełna .Lepiej mieć zawsze coś w zapasie .

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - bateniki - 27.05.2016

Ja swoim czasie bralem jeszcze za 20 litrów rope w bagażniku Smile

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - teresa - 29.05.2016

Na Barwinku otworzono nową stację bp

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - Tosho - 29.05.2016

Gdzie dokładniej?

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - teresa - 29.05.2016

W samym Barwinku

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - Bulgarius - 29.05.2016

LPG jest ?