![]() |
|
Sinemorec / Синеморец - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Regiony, miasta, miejscowości (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Sinemorec / Синеморец (/showthread.php?tid=307) |
RE: Sinemorec / Синеморец - frytowski - 28.07.2016 Przypomniało mi się coś. W czerwcu 2014 r. strzeliłem sobie wycieczkę, od Butamiaty na południe klifami aż do Silistaru. GPS pokazał realny dystans ok 7 km. Dobre buty, czapka, woda... ponad 3h szedłem. Na googlu mam wystawione zdjęcia z tego przejścia, wisiało to na starym Bulgaricusie, tu jakoś zapomniałem tego wkleić. Zdjęcia są geotagowane, więc możecie zobaczyć w których miejscach dokładnie były zrobione. RE: Sinemorec / Синеморец - bateniki - 28.07.2016 Marco Polo
RE: Sinemorec / Синеморец - peter - 02.08.2016 Parę słów ode mnie po tegorocznym pobycie. Sinemorec przyciąga coraz więcej turystów, powstają nowe apartamenty. Mimo to ma coś w sobie. Cenowo wypada bardzo korzystnie - mam porównanie w tym roku z Sozopolem, czy Słonecznym. Plaże - Kosa jak zwykle niesamowita. Spore fale, luz, mało dzieci - można zasnąć wsłuchując się w szum fal. Jeden dzień z falami naprawdę sporymi - kilka martwych delfinów na plaży. Butamiata - tu już rodziny z dziećmi, kilka barów, płatne parasole ( ale spokojnie można znaleźć miejsce dla siebie ), jest nawet punkt medyczny. Spaliśmy w Stella Maris - z czystym sumieniem mogę polecić, apartament na parterze - dość spory ( na 4 osoby a mogło spać 6 ). Restauracje - tu już Marek wyłuszczył sedno, ja dodam od siebie U Tosho i Ani - jak zwykle wysoki poziom, stoliki trzeba rezerwować dzień wcześniej. O dziwo w naszym czasie trzeba było też rezerwować w Horyznocie, ale to pewnie kwestia terminu pobytu. Totalny szał podniebienia przeżyliśmy we wspomnianej pizzerii Amarillo - świetni właściciele, pizze... jak najlepsza domaszna rakija. Polecam i tyle w temacie. Będąc już w Sozo wróciliśmy na jeden dzień do Sinemorca - chcieliśmy ponownie odpłynąć razem z Amarillo, ale niestety była jeszcze zamknięta - otwierają tak o 17 - 18, my byliśmy o 16. Z kulinariów - Dziadek miał jeszcze rakiję. Banice przy przystanku trzymają nadal poziom. Bankomat na wjeździe działa. Nie ma kantoru. No i spotkanie z Igi na Kosie - bulgaricusy wypili Zagorki. Drugi i ostatni raz byłem na plaży Silistar - ludzi jak mrówków, woda zupa. Może nie mam szczęścia, ale więcej tam nie pojadę. I niestety nie udało się dojechać do Rezova. To chyba tyle - na dziś zostały już tylko zdjęcia... Kosa ![]() ![]() ![]() ![]() Na Kosie jest żagiel - jakiś Polak tam się wpisał ![]() Butamiata ![]() ![]() Nad urwiskiem ![]() ![]() ![]() Koraba - drinki zwalające z nóg ![]() ![]() W Korabie można zakupić pamiątki ![]() I tu też bibeloty ![]() Idąc od centrum - przed apteką i dziadkiem skręcamy w lewo i jest bar artystyczny - biżuteria, można kupić domaszną, wieczorem świetna atmosfera ![]() Panowie wieczorową porą przy mastice ![]() Kulinarne number one ex aequo z Amarillo czyli U Tosho i Ani ![]() Pizerrina perfecto ![]() ![]() ![]() Casa Domigo - zamówiłem coś tam, coś tam... nie pamiętam , na 4![]() Odwiedziliśmy też Ahtopol ![]() Retro funkcja, niby ![]() Takie cóś, raczej nie na ryby
RE: Sinemorec / Синеморец - dżek - 03.08.2016 No, wreszcie foty...Sinemorec - Twoja miłość... Sinemorec / Синеморец - frytowski - 05.08.2016 Dobra, tapatalkiem drania... ![]() TapaTalkiem klepane RE: Sinemorec / Синеморец - peter - 05.08.2016 i ja gdzieś miałem taki papier ale zniknął RE: Sinemorec / Синеморец - dżek - 09.11.2016 Wrzucę kilkanaście fotek z naszego tegorocznego (jeszcze) pobytu w Sinemorcu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: Sinemorec / Синеморец - orlinezze - 05.01.2017 Dzis zobobawli nam kose w Sinemorcu. Video RE: Sinemorec / Синеморец - orlinezze - 06.01.2017 Dzis znowu beda bombowac kose , rzeka zamarza,fale nanosza piask i tamuja ujscie. Poziom rzeki sie podnosi zalewa droge do sinemorca i Rezova
RE: Sinemorec / Синеморец - wkrak - 06.01.2017 (05.01.2017 20:51:42)orlinezze napisał(a): Dzis zobobawli nam kose w Sinemorcu. Bombardować - trochę skomplikowany ten język polski. Ale to raczej - wysadzali. |