![]() |
|
Internet w Bułgarii. - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Pieniądze (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Internet w Bułgarii. (/showthread.php?tid=767) |
RE: Internet w Bułgarii. - Slavekk - 15.05.2017 Jeszcze się będzie działo.... "Komisja Europejska dla money.pl: roamingowe cenniki polskich operatorów mogą być niezgodne z rozporządzeniem" Reszta tutaj Bierzemy popkorn i patrzymy...
RE: Internet w Bułgarii. - igi123 - 15.05.2017 Mam to samo nju z tym, że neta sie uzbierało 39 GB na 2 telefony/miesiąc. To mówisz, że ok. 1,5 gb będzie w Unii gratis - super to mi rozwiązuje sprawe
RE: Internet w Bułgarii. - Bulgarius - 15.05.2017 Igi to sobie poużywamy .... neta
RE: Internet w Bułgarii. - kris68 - 15.05.2017 Od 15 czerwca tego roku obywatele Unii mają mieć możliwość swobodnego rozmawiania we wszystkich krajach Wspólnoty i umożliwiła zniesienie opłat za roaming - zdecydowała Bruksela. Operatorzy na polskim rynku już dostosowali swoje cenniki do nowych wymogów UE. Orange Polska przebiło wszystkich. Jeśli klienci pomarańczowego telekomu posiadają abonament z nielimitowanymi usługami, będą mogli swobodnie i bez ograniczeń rozmawiać, SMS-ować czy korzystać z transmisji danych także za granicą, bez obaw o dodatkowe koszty. Roaming w Orange Foto: Orange Roaming w Orange Orange usuwa 100 proc. opłat za roaming - Oferta roamingowa Orange Polska jest zgodna z unijnym rozporządzeniem i odzwierciedla intencję regulatorów, zgodnie z którą klienci powinni skorzystać z usług na warunkach krajowych, według zasady Roam Like At Home. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu rozwiązaniu nasi klienci będą mogli jeszcze swobodniej korzystać z naszych usług w podróżach służbowych czy podczas wakacji – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange. REKLAMA Klienci, którzy nie korzystają z nielimitowanych ofert abonamentowych, będą rozliczani wg stawek krajowych. Jeśli klient posiada pakiet minut w ramach abonamentu, będzie go mógł wykorzystać również na rozmowy w roamingu w krajach UE oraz w Norwegii, Islandii i Liechtensteinie. Po wykorzystaniu pakietu zapłaci za połączenia według tej samej stawki w kraju i w roamingu. Klienci prepaid zapłacą za połączenia, SMS-y, transfer danych i MMS zgodnie z cennikiem, który obowiązuje w Polsce. Jeśli chodzi o transmisję danych, będą korzystać w roamingu z jednej stawki - 10 gr za 1 MB. RE: Internet w Bułgarii. - Bulgarius - 15.05.2017 Kris raczej mało, który operator daje nielimitowany net i dlatego większość będzie miała jakiś pakiet do wykorzystania. Tak jak ja pisałem jak jest u mojego operatora w moim abonamencie. RE: Internet w Bułgarii. - ventosa - 16.05.2017 Faktycznie wszędzie chwalą ORANGE, że dali super pakiet. Tymczasem na ich stronie: Roaming Tylko w Orange od 15 czerwca: Roaming w Unii Europejskiej bez dodatkowych opłat: - Nielimitowane rozmowy ze wszystkimi sieciami stacjonarnymi i komórkowymi w UE - Nielimitowane SMS-y do wszystkich sieci komórkowych w UE - 1 GB internetu w UE, po wykorzystaniu - opłata jak w kraju (0,04 zł/1 MB) RE: Internet w Bułgarii. - wojtekpl - 16.05.2017 Cóż przed chwilą rozmawiałem z konsultantem w innej sprawie, zagadnięty o roaming po 15.06. stwierdził, że w moim przypadku limit na neta to 5 giga miesięcznie, więc luz ![]() Zobaczymy jak będzie w praktyce. RE: Internet w Bułgarii. - bateniki - 16.05.2017 Nie rozumiem po co wam aż tyle internetu jest potrzebny jadąc na urlopie? Na codzień korzystam z 2 dostawców optycznego internetu- VIVACOM- 8 BGN-20 Mb abonament i GCN- 11 BGN za 30 Mb -prepaid. Do tego mam mobilen internet na pendrive też VIVACOM-5 BGN- 750MB do laptopa. i na ostatnim mejscu mam internet w komórce- też w abonamencie- do skorzystania w przyslowiowym lesie czy góri gdzie niema WI-FI, co praktycznie sie zdarza bardzo rzadko ![]() ========================================================== więcej optymizmu! jest dobrze- będzie liepej
RE: Internet w Bułgarii. - wojtekpl - 16.05.2017 Nie mówię, że potrzeba, mówię ile "dostałem" od operatora. RE: Internet w Bułgarii. - ventosa - 17.05.2017 (16.05.2017 17:38:36)bateniki napisał(a): Na codzień korzystam z 2 dostawców optycznego internetu- VIVACOM- 8 BGN-20 Mb abonament i GCN- 11 BGN za 30 Mb -prepaid. Bateniki, ale 20Mb i 30Mb to jest prędkość a nie ilość. A tu jest artykuł o tym co kto dał i za ile |