Forum Bulgaricus
Transport miejscowy kolejowy i autobusowy - rozkłady jazdy - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Transport miejscowy kolejowy i autobusowy - rozkłady jazdy (/showthread.php?tid=231)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: Primorsko / Приморско - mk64 - 25.02.2026

Postanowiłem zmienić datę i lotnisko wylotu, w związku z tym wyląduję ok. południa i problem z późnym przejazdem odpada.
Widzę, że z dworca południowego do Primorska są raptem 2 kursy. Czy autobusy jadące do dalszych miast  (Sozopol, Kiten, Carewo, Achtopol) wstępują do Primorska i mogę je brać pod uwagę?

RE: Primorsko / Приморско - mk64 - 25.02.2026

Nie mogę edytować... Oczywiście, Sozopol nie wchodzi w grę.

RE: Primorsko / Приморско - egon - 25.02.2026

Jak my jechaliśmy z Burgas to wysiedliśmy w Primorsko, a bus jechał dalej i zatrzymywał się na dworcach Kiten, Carewi, Achopol. Później wracał do Burgas z przerwą w Achtopol na odpoczynek. Zawsze trzeba zapytać się kierowcy, który jedzie np do Kiten , czy Carewa czy do Achtopol czy zatrzyma się na dworcu w Primorsko. Przeważnie nie robią problemu, gorzej jest z przystankiem Sozopol, bo tam nie chcą wjeżdżać tylko np. dla dwóch osob. My jak jechaliśmy z Obzoru ( kurs Warna)do Białej busem lub autobusem to pytaliśmy sie kierowcy czy  nas wysadzi, nigdy nie było problemu. Czasem lepiej zapytać kierowcy bo z rozkładami bywa różnie. Personel w kasach też służy swoją pomocą.

RE: Primorsko / Приморско - grzesiekp - 25.02.2026

Z dworca w Burgas do Primorska jeżdżą busy, docelowo do Kiten. Po południu jeżdżą co godzinę praktycznie. W zeszłym roku jechały o: 12, 12.30, 13, 14, 15, 16, 17, 18 i ostatni 19.45. Bilety kupujesz u kierowcy, stanowisko odjazdowe skrajne po lewej stronie.

RE: Primorsko / Приморско - TomekT - 11.06.2026

Hej, jakoś taniego lasta trafiłem i jutro jedziemy do Primorska , i mam pytanko , czy przed sezonem są jakieś busy do Sozopola?, czy trzeba brać taxi lub wynająć auto

RE: Primorsko / Приморско - bateniki - 11.06.2026

Sprecizuj pytanie prosze!

jak z Promorska dostać się do Sozpola,  będę na miejscu 12-19sty czerwca

Ok. Jutro sprawdzę. Znalazłem to połączenie Primorsko- Burgas a później trzeba było się przesiadać Burgas- Sozopol więc chyba prościej będzie wynająć auto , trochę się zwiedzi stare śmieci i odwiedzi znajomą destylarnię.Chyba że jest w Primorsku taka atrakcja?

RE: Transport miejscowy kolejowy i autobusowy - rozkłady jazdy - dżek - 11.06.2026

Pytanko odnośnie transportu z lotniska w Burgas/Sarafovo do Avtogara Yug w Burgas. Czy tuż przy budynku lotniska zatrzymuje się autobus 15A a przy rondzie autobus 15?

RE: Transport miejscowy kolejowy i autobusowy - rozkłady jazdy - McZapkie - 11.06.2026

Tak, jadą z tego dworca, który jest obok stacji kolejowej. Ja czekałem na inny autobus, ale z tego co pamiętam, zatrzymywał się przy rondzie, a potem jechał do terminala.