Forum Bulgaricus
Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska (/showthread.php?tid=32)

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - frytowski - 27.04.2016

Ja tak leciałem w sierpniu 2010 roku. Wprawdzie syn miał wtedy poniżej 2 lat, ale byli z nami znajomi z 3 latką - też mieli tzw. parasolkę. Obsługa brała te wózki od pasażerów bezpośrednio przed wejściem na pokład, już na płycie lotniska i ładowali do luku bagażowego.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Bulgarius - 27.04.2016

Dzięki Marek. Fakt, że 2010 rok był już dawno i mogło się zmienić dlatego czekam na dalsze info.
Jeszcze jedno mogliście mieć dla dzieci bagaż podręczny i wózek

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - frytowski - 27.04.2016

Zabij mnie laciem, ale nie pamiętam jak było z podręcznym. Myszę trzeba zawołać, ona zawsze tam z większą ekipą lata, to i pewno maluchy są - będzie miała świeże info.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - napoleon - 27.04.2016

Witam,
Latam z wizzair co roku i potwierdzam że można mieć dla dziecka powyżej dwóch lat wózek. Oprócz bagażu podręcznego

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - peter - 27.04.2016

napoleon chyba poniżej 2 lat

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Bulgarius - 27.04.2016

Tak w pytaniu było powyżej. Dzięki za odpowiedzi a poniżej info jakie znalazłem w sieci:

Czy niemowlęciu przysługuje przewóz bagażu?

Niemowlętom nie przysługuje przewóz bagażu z wyjątkiem jednego wózka spacerowego, składanego wózka dziecięcego lub fotelika samochodowego dla niemowląt (przewożonych bezpłatnie). Jedna z tych rzeczy zostanie też przewieziona bezpłatnie w przypadku dzieci (w wieku 2 - 14 lat). Należy pamiętać, że wózki spacerowe i wielofunkcyjne podlegają odprawie wraz z innym bagażem i są przewożone bez opłat, o ile plan podróży uwzględnia niemowlę lub dziecko. Jeśli jednak nie obejmuje on dziecka, przedmioty te są przewożone jako bagaż odprawiany za dodatkową opłatą.

Tylko dalej nie mam odpowiedzi, czy można mieć bagaż podręczny - ale z treści by wynikało, że tak. Bo niemowlęciu nie przysługuje bagaż podręczny tylko wózek. A dziecko powyżej 2 lat tyle samo płaci co dorosły więc chyba ma takie same prawa jak dorosły i nie zamieniają bagażu podręcznego na wózek tylko dodatkowo można mieć spacerówkę.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - marcyr - 28.04.2016

Witam.
Kupiłem bilety Lublin-Burgas-Lublin w Smallplanet. Mam nr rezerwacji. Moje pytanie dotyczy odprawy, z tego co przeglądałem na stronie nie mają jej w wersji on-line,
a ja zawsze odprawiam się tylko w ten sposób, o ile w Lublinie, pewnie jakoś dam sobie radę to problem może być w Burgas. Czy ktoś z forumowiczów przerabiał wersję odprawy z tą linią na zagranicznym lotnisku nie będąc jednocześnie klientem biura podróży ?

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - dżek - 28.04.2016

Ile za bilet Lublin - Burgas - Lublin wychodzi za 2 osoby z jedną walizą (nie chce mi się szukać)?

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - marcyr - 28.04.2016

(28.04.2016 18:27:04)dżek napisał(a): Ile za bilet Lublin - Burgas - Lublin wychodzi za 2 osoby z jedną walizą (nie chce mi się szukać)?

Ja płaciłem 24.04.2016 284+279 za osobę, podręczny 5 kg, rejestrowany 20 kg , 90 pln w jedną stronę.

RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - dżek - 28.04.2016

Fajnie. Ściana wschodnia wraca do gry!!!