![]() |
Święty Włas / Свети Влас - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Regiony, miasta, miejscowości (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Święty Włas / Свети Влас (/showthread.php?tid=206) |
RE: Święty Włas / Свети Влас - mahony - 25-07-2017 W takim razie Vlas jest dobrym wyjściem bo masz pod nosem całe wybrzeże od Białej po Burgas, no chyba że chcesz pałętać się po jakichś klifach czy fiordach to Ahtopol. Odnośnie apartamentu, jeśli przy nim jest basen i nie jest daleko od samego morza to cena 35E jest stosunkowo przyzwoita i tą opcję warto wziąć pod uwagę. RE: Święty Włas / Свети Влас - tata - 25-07-2017 (25-07-2017,11:19:25)mahony napisał(a): No właśnie czego oczekujesz…A ja dokładnie odwrotnie, Biała mnie leży 100x bardziej niż Wlas. Byłem tu i tu i do Białej wróciłem i nawet teraz jestem, a do Wlasu bym już nie pojechał. Jesteśmy z małymi dziećmi i z dużymi dziećmi, w sumie jest nas ponad 20 osób i nikt się nie nudzi. Jest tyle opinii ilu użytkowników. Kolosalne znaczenie w przypadku tych miejscowości ma lokalizacja zakwaterowania, teraz będzie ciężko znaleźć coś super, ale nie znaczy to że nic nie ma. Plaża w Białej moim zdaniem lepsza. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka P.s. zdjęcia z miejskiej z teraz... ![]() ![]() RE: Święty Włas / Свети Влас - mahony - 25-07-2017 Też byłem i tu i tu, ale jak sam napisałeś jest was 20 osób i przy takiej liczbie to wszystko wygląda inaczej i po prostu nie może być nudno. Jedź do Białej sam to zobaczysz. W Białej nic się nie dzieje (za wyjątkiem jakiegoś ludowego regionalnego festiwalu, który ma być w tym roku w sierpniu) Moim zdaniem plaża w Białej jest zdecydowanie lepsza niż we Vlasie. RE: Święty Włas / Свети Влас - bastek - 25-07-2017 (25-07-2017,12:10:49)mahony napisał(a): W takim razie Vlas jest dobrym wyjściem bo masz pod nosem całe wybrzeże od Białej po Burgas, no chyba że chcesz pałętać się po jakichś klifach czy fiordach to Ahtopol.ma być 300m do plaży, jest basen, ale akurat to mi do szczęścia nie potrzebne, chyba się zdecyduję... RE: Święty Włas / Свети Влас - Saszka999 - 25-07-2017 Mahony, gdzie dwóch ludzi tam trzy zdania. My byliśmy 8-10 lat temu oczarowani Vlasem, jak pojechaliśmy trzeci raz w 2013 to totalna załamka - ze spokojnej cichej miejscowości zrobił się mini Słoneczny Brzeg, tłumy dzikie, hałas, zabudowane wszystkie puste wcześniej miejsca - rozpacz. W zeszłym roku wybraliśmy Białą na następcę Vlasu i w tym roku tu wróciliśmy - ale plaża (miejska) to akurat lepsza jest we Vlasie. No - ale Biała ma Karadere... Kolejny raz zapewne też będzie w Białej, choć do Vlasu jeździmy sobie "popatrzeć" i znów jest względnie cicho i spokojnie - ale nabudowane obiekty niestety zostały... RE: Święty Włas / Свети Влас - bastek - 26-07-2017 decyzja podjęta, jedziemy do Vlasu... dzięki za pomoc. RE: Święty Włas / Свети Влас - wojak999 - 31-07-2017 Tak na marginesie powyższej dyskusji, pragnę poinformować, że obecnie we Vlasie jest trochę więcej plaż. W dwóch miejscach, gdzie kiedyś był wysoki klif, istnieje obecnie szeroka na kilkanaście metrów plaża. ![]() RE: Święty Włas / Свети Влас - agart - 31-07-2017 wojak999 jak ja byłem w 2012 to było faktycznie mało plaż, potem co roku dochodziły nowe ,, gdzie teraz dorobili??? RE: Święty Włas / Свети Влас - wojak999 - 03-08-2017 W okolicach Grand Hotelu, dwa klify zostały uszczuplone, tak aby zrobić plażę. Od strony morza prezentuje się to dobrze. Trzeci klif został uszczuplony w okolicach Hotelu Moonlight Path. RE: Święty Włas / Свети Влас - bastek - 08-08-2017 bulgaricusy, Kotva, Rusina, Vodopadi... gdzie dostanę polskie menu ? Ja ich języka nie ogarniam, tak jak Ruskiego. A Może to bisro u Stefana ? |