![]() |
|
Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] (/showthread.php?tid=848) |
RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - kris68 - 17.07.2017 w sobotę wróciliśmy z Grecji od Belgradu pusto na autostradzie zero aut niemieckich i tirów więc ryzyk fizyk na Roszke a tam miła niespodzianka jesteśmy 3 samochodem po 5 min już na Węgrzech. W odwrotną stronę dzięki info od Petera pojechaliśmy przez Baćki tam też byliśmy 3 samochód. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - harpo - 20.07.2017 hej, Planuje 30 lipca w niedziele powrot przez Serbie do Krakowa - czy macie jakies wskazowki co do np. czasu w ktorym najlepiej znalezc sie na granicy, wiem ze tego nie da sie okreslic dokladnie no bo jak, wrozka nikt nie jest ale czy w niedziele to dobry moment na powrot ta droga czy sa jakies przeslanki w stylu wracajacych turków, ktore powinienem wiedziec zeby nie ugrzeznac na granicy?dzięki RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Wawo - 20.07.2017 Nie ma reguly, ale w weekend to pewnikim na Backi lub Tompe RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - kris68 - 22.07.2017 chyba dobrym rozwiązaniem jest obserwowanie drogi jak jest dużo aut zwłaszcza niemieckich to trzeba odbić na Backi lub Tompa Zjazdy są dobrze oznaczone białymi tablicami. Dwa razy jechałem i jak na razie mi się sprawdziło. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - kalachol - 23.07.2017 (22.07.2017 21:37:02)kris68 napisał(a): chyba dobrym rozwiązaniem jest obserwowanie drogi jak jest dużo W stronę Serbii wybór przejścia to jeszcze można odłożyć niemal do ostatniej chwili. Oczywiście przy jeździe w odpowiednich godzinach. W przeciwną stronę jest to jednak bardziej utrudnione. W 2014, w połowie sierpnia wracając przez Serbię do Polski, przy dojeździe do przejścia SRB/HU zobaczyłem znajomy już widok: kolejka przed częścią serbską (kiedyś spędziłem tam ponad 6 godzin). Ale pomiędzy pasami autostrady nie było przez pewien odcinek betonowych zapór, z czego oczywiście skorzystałem. Nawet patrol serbskiej policji się moim manewrem nie zdziwił. Pojechałem na Backi. W tym roku planuję pobyt w Macedonii z opcją grecką i/lub bułgarską. Raczej będzie przez Backi lub podobną opcją. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - biil - 23.07.2017 Cytat:W stronę Serbii wybór przejścia to jeszcze można odłożyć niemal do ostatniej chwili. Oczywiście przy jeździe w odpowiednich godzinach. Zgadzam się z tym. Chyba 2 lata temu wracając obserwowaliśmy drogę, żeby zdecydować się czy Backi czy autostradowe. Samochodów jak na lekarstwo. Gdzieś przed nami w oddali jeden za nami też w znacznej odległości drugi. No to jedziemy na główne a tam kolejka na 3 godziny czekania. Do odprawy po stronie Serbskiej szybko i sprawnie chyba 2 lub 3 samochody za to cały odcinek pomiędzy odprawami zajęty ( a to jest chyba z pół kilometra) i szło jak krew z nosa. 3 lata temu to był piątek bladym świtem sytuacja jeszcze gorsza kolejka zaczynała się od ostatniej stacji benzynowej po stronie Serbskiej, próbowaliśmy dowiedzieć się czy da się jakoś z zawrócić lub może jest jakiś techniczny wyjazd z tej stacji ale nic z tego i znowu kilka godzin czekania. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - kris68 - 23.07.2017 Mnie się osobiście ten patent sprawdził od Niszu było puściutko na drodze Belgrad bezproblemowo jak i pozostały odcinek dlatego taka decyzja. Ale dla spokoju ducha można odbić na Backi niewiele się nadkłada drogi RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Tosho - 24.07.2017 Jeszcze mniej nadkladasz jeśli Horgos 2 czyli stare przejście -100m w bok od autostradowego /czynne 7-19/ RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - coffe - 24.07.2017 Witam was serdecznie Planuję wyjazd z Łodzi do Bułgarii ok 7 lub 8 sierpnia - wyjazd ok 17-18. Trasa : Słowacja/Węgry/Serbia/Bułgaria. Wybór przejścia po zapoznaniu się z lekturą i z uwagi na godzinę prawdopodobnego przybycia na przejście graniczne (ok 5 rano) - Tompa. Dalej trasa na Dimitrovgrad. Mam pytanie...gdzie w Bułgarii kupujecie winiety...czekacie w kolejce na przejściu czy dalej po drodze na jakieś znajomej stacji benzynowej? Winieta na Węgry przez neta zakupiona a Słowacja bezwinietkowo
RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Tosho - 24.07.2017 Na Shell tuż za granicą po prawej |