![]() |
|
Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2023] - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2023] (/showthread.php?tid=1449) |
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2023] - janmilko - 15.07.2023 Dzięki RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2023] - grzechodg - 16.07.2023 Dzisiaj wróciłem z SB. Trasa taka sama jak do SB. Różnica taka, że po pojechałem obwodnicą Bukaresztu na której byłem w sobotę o 14.00. Ruch mniejszy niż zwykle, także poszło sprawnie. Most na Dunaju w sumie 40min. Szkoda tylko, że opłata za most nie jest pobierana w bardziej cywilozowany sposób. Mogliby zrobić automatyczne bramki ( chociaż częsciowo) i płatność wcześniej przez neta. Zawsze to szybciej. Przejście BORS2 ok. północy, tylko 3 auta i 5min. Otwarcie bagażnika i tyle. Ogólnie autostradowa jazda nocą przez Węgry i Słowacje to czysta przyjemność. Ruch praktycznie zerowy. Prędkości spokojnie 150 - 160 , czego w Serbii się nie zrobi bez gwarantowanego mandatu. Noc to też dobra pora na przejazd przez Nowy Targ. Ruch zerowy. Czas SB - Śląsk - 20h w tym kilka postojów i granice. Pierwszy raz udało się bez snu. Chyba długo nie wrócę na trasę serbską... RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2023] - KAJ - 25.07.2023 Witajcie. Czy ktoś jechał ostatnio lub ma jakieś info co się dzieje na autostradzie A2 między Bukaresztem a wybrzeżem ? Google maps pokazuje zamkniętą autostradę i dzikie objazdy. Mam wrażenie jakby na noc zamykali całkowicie? Będę wdzięczny za info bo chcę tamtędy jechać.
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2023] - Bogdan - 26.07.2023 Sprawdzałem przed chwilą znaki zakazu dotyczą zjazdów i dróg równoległych do autostrada, natomiast A2 jest przejezdna. Pozdrawiam Bogdan RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2023] - Ipaq316 - 26.07.2023 Witam. W niedzielę wyjeżdżam w okolice Warny. Jaki jest przelicznik euro na lewa w kantorach ? RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2023] - igi123 - 26.07.2023 Wymieniałem w tym roku w Sofii i był 1:1,95 czyli państwowy. Potem w Primorsko widziałem 1:1,90 koło aquaparku RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2023] - Ipaq316 - 26.07.2023 Wielkie dzięki RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2023] - lubelak - 26.07.2023 Najlepiej znajdź bank po drodze i wymień od razu wszystko. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2023] - 4rtuR - 01.08.2023 Cześć Wszystkim. Jadę niedługo do Złotych Piasków z okolic Łodzi. Kiedyś jechałem przez Rumunię i teraz też tak planuję. Chciałem Was prosić o pomoc przy opracowaniu trasy. Czy to co proponuje Google jest dobrą opcją? Zmodyfikowałem tylko przejazd przez Czechy na drogi bez opłat, bo wychodzi czasowo podobnie. Żona nie lubi górskich serpentyn, ale chyba dużo się tu nie wymyśli. Czy macie jakieś sugestię co warto skorygować? Trasa Łódź Złote Piaski ![]() Pozdrawiam. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2023] - igi123 - 02.08.2023 To jest standardowa trasa, dla mnie ok. Koło Częstochowy remontują A1 może być korek. |