![]() |
|
Sozopoł / Созопол - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Regiony, miasta, miejscowości (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Sozopoł / Созопол (/showthread.php?tid=25) |
RE: Sozopoł / Созопол - berserker888 - 27.09.2016 (27.09.2016 02:57:17)bateniki napisał(a): A co masz na myśli? Godzina poludnie, a wchodzilismy z zamiarem napicia sie zimnego piwa strasznie grzalo tego dnia. Ale bylo nas cztery osoby wiec nie wykluczone ze doszly by jakies desery czy kawa. Zdziwila mnie ta sytuacja poniewaz w ponoc malo goscinnym i komercyjnym slonecznym brzegu nigdy taka sytuacja mi sie nie zdazyla, a zdazalo sie zamowic samego browara za 1leva RE: Sozopoł / Созопол - bateniki - 27.09.2016 Nie przejmuj sie! Ja na twoje miejsce bym zrobyl duże zamówienie i...sobie poszedl do domu ))Generalnie niema takiego zwyczju teraz. Kiedysz za komuny podaż byla mniejsza i istnialo takie coś- KUWERT- Im knajpa hodliwa- tym droższy. Placilesz i wchdzilesz do środka. RE: Sozopoł / Созопол - berserker888 - 27.09.2016 (27.09.2016 21:41:50)bateniki napisał(a): Nie przejmuj sie! Luzik nie przejmuje sie Czasem wydaje mi sie ze Bułgarzy goscinnosci powinni uczyć sie od Rumunów RE: Sozopoł / Созопол - orlinezze - 05.01.2017 Nowy dworzecautobusowy w sozopolu. Budowa zaczyna sie jeszcze w tym roku . Bedzie powyzej stadionu
RE: Sozopoł / Созопол - dżek - 05.01.2017 Ładny bo stary trudno nazwać było dworcem. RE: Sozopoł / Созопол - TomekT - 09.01.2017 no i ten zapach " maciejki" jak moja mama mówiła RE: Sozopoł / Созопол - kris68 - 10.01.2017 Tomku odżywają wspomnienia z Sozopolu. Może tak opublikuję zdjęcia z naszego nieformalnego zlotu Bulgaricusów na plaży? ![]() Dżek jak dla mnie Gwiezdny Raj trochę się zepsuł byliśmy 2 razy w zeszłym roku i trochę byliśmy rozczarowani RE: Sozopoł / Созопол - dżek - 10.01.2017 Kris, nie byłem nigdy w Gwiezdnym Raju bo to strasznie pod górkę! Ha ha...
RE: Sozopoł / Созопол - tgstala - 19.01.2017 Kris, wrzucaj zdjęcia z plaży :-) RE: Sozopoł / Созопол - krusza - 23.05.2017 Witam serdecznie Kolegów i Koleżanki ![]() Jestem Dominika i to mój pierwszy post na forum. Po zeszłorocznym urlopie w Chorwacji (Primosten i Baśka Voda), w tym roku postanowiliśmy odwiedzić Bułgarię. Wybór padł na Sozopol. Będziemy na miejscu od 4 do 18 czerwca. Mam do Was pytanie odnośnie "bocznych" plaż. Będziemy stacjonować przy zbiegu ulic Via Pontika i Antea. Wiem, już że do centrum i starego miasta jest ładny kawałek, ale my lubimy spacerować Niedaleko od naszej kwatery na mapie jest dłuuuga plaża Kavatsite. I tutaj chciałabym się dowiedzieć, czy wstęp na tą plażę jest płatny czy nie? Czy będziemy mogli ją przejść od jednego początku/zejścia aż do końca, gdzie jest na mapie zaznaczone piasachnata lilia? Czy na tej plaży można się rozłożyć ze swoimi ręcznikami, czy też przeważają płatne parasole i leżaki? A jak wygląda kwestia barów na plaży? Czy jeśli zamówię sobie coś do jedzenia i picia, to będę mogła skorzystać z leżaków, czy trzeba dodatkowo za nie zapłacić? I dokładnie te same pytania mam co do drugiej plaży, która zaczyna się od kempingu Złota rybka. Czy wyjście na nią jest płatne? Czy można ją przejść od początku aż do końca, gdzie na google maps znajduje się Bar Botanic. Będę bardzo wdzięczna Wam za odpowiedzi! Pozdrawiam Dominika |