![]() |
|
Karta bankomatowa - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Pieniądze (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Karta bankomatowa (/showthread.php?tid=262) |
RE: Karta bankomatowa - teresa - 18.07.2017 Jacku czyli gorzej niż mój kantor RE: Karta bankomatowa - igi123 - 18.07.2017 (18.07.2017 10:51:42)grzechodg napisał(a): W tym roku po raz pierwszy korzystałem z kart walutowych Alior Kantor MasterCard.Czyż nie jest napisane, że pierwsza wypłata gotówki w bankomacie jest darmowa, a następna to 9 pln prowizji? To chyba lepiej z walutowej wypłacić za pierwszym razem większą sumę ![]() Czyli jednak w BG trza sie posługiwać kartą dolarową
RE: Karta bankomatowa - wolffer - 19.07.2017 Wczoraj wróciłem, ale ledwo ledwo, gdyż że ponieważ wracając przez m.in. Albanię i Czarnogórę dwie aliorowe master cardy mi nie zaskoczyły i musiałem opróżnić się z gotówki, wskutek czego po wjeździe do Chorwacji zostałem z kontem 0 w kieszeni. Pomoc banku praktycznie żadna (oczekiwanie na rozpatrzenie do 30 dni), nie znali też przyczyny. Dla własnej ciekawości (i nie tylko dla niej, bo ciśnienie mi podnieśli) zapytam się oficjalnie co było powodem. W niedzielę w Chorwacji karta na szczęście zaskoczyła, więc nie trzeba było szukać innych rozwiązań. RE: Karta bankomatowa - Slavekk - 19.07.2017 (18.07.2017 23:19:25)igi123 napisał(a):(18.07.2017 10:51:42)grzechodg napisał(a): W tym roku po raz pierwszy korzystałem z kart walutowych Alior Kantor MasterCard. Zrozumiałem, że wypłata była testowa, więc koszty służyły tylko nauce... ![]() Wypłata była 30.06 więc nie musiało być w tym miesiącu następnej. ![]() Ale! TOiP mówi że "druga i każda kolejna transakcja w miesiącu kalendarzowym (data księgowania transakcji)" kosztuje 9 zł. Czyli wypłacając ostatniego dnia czerwca mamy praktycznie pewne że zaksięgują w następnym i wtedy każda wypłata w lipcu jest płatna. Już było to pisane: - karta GBP - do zjednoczonego Królestwa - karta EUR - tylko strefa EUR - karta USD - reszta świata, ale - patrz niżej ![]() w Polsce żadna z powyższych! RE: Karta bankomatowa - bateniki - 19.07.2017 W Polsce placyme z ..JOKER- przebija wszystkie karty
RE: Karta bankomatowa - tata - 19.07.2017 (19.07.2017 10:30:44)wolffer napisał(a): Wczoraj wróciłem, ale ledwo ledwo, gdyż że ponieważ wracając przez m.in. Albanię i Czarnogórę dwie aliorowe master cardy mi nie zaskoczyły i musiałem opróżnić się z gotówki, wskutek czego po wjeździe do Chorwacji zostałem z kontem 0 w kieszeni. Pomoc banku praktycznie żadna (oczekiwanie na rozpatrzenie do 30 dni), nie znali też przyczyny. Dla własnej ciekawości (i nie tylko dla niej, bo ciśnienie mi podnieśli) zapytam się oficjalnie co było powodem. W niedzielę w Chorwacji karta na szczęście zaskoczyła, więc nie trzeba było szukać innych rozwiązań. Miałem podobną sytuację w zeszłym roku w SRB z kartą Visa do konta Euro z Nest Bank, po prostu nie działała. Był zonk na bramkach autostradowych bo biegałem po znajomych i zbierałem drobne... Potem się okazało że to była karta typu "V Pay" i zapomnieli nadmienić w opisie że karta działa tylko w EU... Było napisane "na terenie Europy" i widocznie ktoś, kto tworzył ten opis, zapomniał że w Europie są też kraje poza EU. Reklamacja na nic się zdała, nawet nie przeprosili tylko wydali tradycyjną Visę do konta Euro. RE: Karta bankomatowa - wolffer - 19.07.2017 może tak być, jak dostanę odpowiedź (w terminie 30 dni !!) to napiszę RE: Karta bankomatowa - Slavekk - 19.07.2017 Raczej nie ta przyczyna. W Czarnogórze aliorowokantorowa mi działała (2015) A sprawdź sobie jakie masz na tej karcie limity - może chciałeś za dużo na raz (?) Ja kiedyś połknąłem zero przy ustawianiu limitów i mi 2x odrzuciło płatności na Amazonie...
RE: Karta bankomatowa - bateniki - 19.07.2017 Dla tego trzeba mieć....talia kart )
RE: Karta bankomatowa - wolffer - 19.07.2017 Z limitami, ustawieniami itp, było wszystko ok, tego dnia nie były wcześniej używane. Tak jak wspomniałem, powód poznam (mam nadzieję) i podam. bo może się komuś gdzieś po drodze przydać. |