![]() |
|
Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2018] (/showthread.php?tid=1019) |
RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - wolffer - 06.05.2018 ja akurat w tym roku chyba przez Serbię nie będę zahaczał, ale może komuś się przyda http://www.belgrad.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/informacja_dla_podrozujacych/ max 120km/h - pomiar pomiędzy bramkami, ciekawe co na to nowi Niemcy RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - wkrak - 06.05.2018 no to bardzo ciekawie RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - kalachol - 06.05.2018 Ten system działa już podobno od sierpnia lub września zeszłego roku. Jeżdżę grzecznie , więc nie miałem "okazji" przetestować. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - Masodi - 06.05.2018 No to ja chcę się zapytać: Czy ten pomiar oznacza że na autostradach nie będzie patroli lotnych w nieoznakowanych radiowozach lub stacjonarnych Peugeotów z suszarkami i fotoradarami? Macie jakąś wiedzę n ten temat? A na zmniejszenie prędkości średniej trzeba po prostu na każdym odcinku zaliczyć stację benzynową celem załatwienia jednej z wielu potrzeb które na stacjach się załatwia... RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - Bulgarius - 06.05.2018 Jeżeli chodzi o przekroczenie o 1 km - to ewidentnie chodzi o kasiorę. Ale nie wierzę, że za takie przewinienie będzie sąd. Z tego co pamiętam przekroczenie o 30 km mogło skutkować sądem jak wkurzyło się policjanta a normalnie w łapkę lub mandacik. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - wolffer - 06.05.2018 Logicznie rzecz biorąc, to patrole raczej nie znikną, a co do postojów na stacjach itp, to też to spełnia swoją rolę, bo człowiek przynajmniej na chwilę wysiądzie i napięcie zmniejszy. W sumie też są czasami kolejki na bramkach. Na szczęście też nie mam z tym problemów, bo i samochód mało wyścigowy, a przede wszystkim, to Miśka na pokładzie. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - bateniki - 07.05.2018 Jak sie placi na mejscu mandat jest o 50% tanszy. Mialem takiej przyjemnosci kilka lat temu ![]() Mialem pecha wyprzedzić nieoznakowanego radiowozu i....STOP, grzecznie kazali jechać do następnego MOP gdzie bil kantor.Właśnie kantorowec my wytlumaczyl, że jak sie placy odrazu to jest taniej. RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - Slavekk - 07.05.2018 We wrześniu ub. roku raczej to nie działało. Jechałem Serbia-Bułgaria-Grecja-Macedonia-Serbia, tam i powrót i owszem - nawigacja sugerowała wjazd na odcinek z pomiarem średniej, ale sugerował to w wielu miejscach, nawet takich gdzie nie było widać żadnych urządzeń pomiarowych. Ewidentnie było to raczej w fazie instalacji. Co do przekroczenia o 1 km - przecie żeby uzyskać średnią 120 na autostradzie to trzeba na stałe popylać ze 130. Nie ma takiej siły żeby średnia się równała maksymalnej, Tak, że spoko - jest margines. Nawigacja mierząca średnią na takim odcinku się przydaje... W postoje na MOPach bym nie wierzył - mnie nawigacja przy zjeździe na MOP pokazywała "koniec pomiaru" a przy powrocie "początek pomiaru" Jak to będzie - trza wyeksperymentować
RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - igi123 - 07.05.2018 Ooooo właśnie, odcinkowy pomiar prędkości składa się z ... fragmentów (odcinków) drogi i trzeba najpierw ustalić ile i gdzie dokładnie tych pomiarów się dokonuje. Moze to jest pomiar na odcinku np. 3 km ? a nie 33 km. między bramkami I ewentualnie na tych "pomiarowych 3 km." autostrady wystarczy jechać powyżej 120 km/h, to mandat będzie czekał za bramką.
RE: Dojazd przez Serbię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - kalachol - 08.05.2018 Dowiemy się już niedługo jak kilku naszych przykozaczy. ![]() Jak się oczywiście przyzna. |