![]() |
|
Od morza do morza. (czerwiec 2014) - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Od morza do morza. (czerwiec 2014) (/showthread.php?tid=228) |
RE: Od morza do morza. (czerwiec 2014) - frytowski - 30.06.2015 Byliśmy też we wsi Kastro. Położona w głębi wyspy na wysokości ok. 500 m n.p.m. Stare domy zbudowane z kamienia i piękne widoki. Stoliczek z lokalnego materiału: ![]() Przeszukując czeluście internetu, trafiłem na informację, że wiocha ma ok 500 lat. Ludziska uciekli w góry, bo wyspę regularnie łupili piraci. Założyli osadę w takim miejscu aby nie było jej widać z wybrzeża. To wersja jaką znalazłem, a że zbyt dociekliwy nie jestem, to nie weryfikowałem. ![]() W każdym razie, żeby nie było, że jestem w jakimś miejscu i nie wiem o co kaman... ![]() Dobra, kończmy z tą Grecją... Muszę jeszcze odnotować wizytę na plaży zwanej Paradise. Nazwa banalna, prawda? Ciekawe ile plaż na świecie nazywa się podobnie? ......ale to już w następnym poście... cdn.. RE: Od morza do morza. (czerwiec 2014) - dżek - 30.06.2015 Ten stoliczek mi się podoba! RE: Od morza do morza. (czerwiec 2014) - jacky6 - 30.06.2015 (30.06.2015 14:47:28)frytowski napisał(a): W każdym razie, żeby nie było, że jestem w jakimś miejscu i nie wiem o co kaman... to dotyka wielu wojażerów... dopiero po powrocie weryfikują to co było im doznane... czekamy na cdn... szacun i pozdraw... RE: Od morza do morza. (czerwiec 2014) - frytowski - 01.07.2015 Paradise jest faktycznie PLAŻĄ, w pełnym tego słowa znaczeniu. Piaseczek, łagodne zejście. Starzy mają chwile spokoju. W końcu; dziecko+łopatka+wiaderko+piasek+woda; ten zestaw zapewnia co najmniej godzinę świętego spokoju.... chillout.... Myślę, że plaża Paradise mogłaby spokojnie stanąć w szranki z Silistarem. ![]() I tak z grubsza skończył się nasz pobyt w Grecji... W sobotę 7 czerwca rano ruszyliśmy do Bułgarii. cdn... RE: Od morza do morza. (czerwiec 2014) - Bulgarius - 01.07.2015 Zauważyłem, że masz krzywo naklejkę z nr. rej. samochodu
RE: Od morza do morza. (czerwiec 2014) - frytowski - 01.07.2015 To dla zmylenia przeciwnika..
RE: Od morza do morza. (czerwiec 2014) - bzyq_74 - 01.07.2015 Ważne, że vinieta jest równo - ich nie można robić w bambuko
RE: Od morza do morza. (czerwiec 2014) - frytowski - 02.07.2015 W 2013 roku, ta relacja na .com w tym miejscu się zakończyła, tfuuu.. ja ją zakończyłem, nie dokończyłem, zaniedbałem, olałem... W zaistniałych okolicznościach, postaram się ją jakoś spiąć do końca, choć minął już rok. Będzie ciąg dalszy. Zanim opuścimy Grecję, parę słów o kotach, bo całe mnóstwo sierściastej menażerii się szwendało. Jak są koty, to jest dobrze! ![]() Typowy sęp knajpowy: ... sępił razem z tym rudym tofikiem: To Kotka Pusia, tak została ochrzczona przez syna, przychodziła do naszego apartamentu, sępić oczywiście: Ten to dopiero miał metę: W jednej z knajp to rządziła cała wataha, naliczyłem ich kilkanaście, były już nieco zbyt bezczelne: cdn... RE: Od morza do morza. (czerwiec 2014) - sikornik - 04.07.2015 Przypomnial mi sie stary dowcip ![]() Czemu koty lubia informatykow? Bo ich reka trąci myszką! RE: Od morza do morza. (czerwiec 2014) - frytowski - 04.07.2015 Sikornik, ja górnikiem jestem (z wykształcenia).
|