![]() |
|
Przepisy - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Kuchnia (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Przepisy (/showthread.php?tid=695) |
RE: Bułgarskie produkty w Polsce - andrzej1234 - 16.06.2016 (13.06.2016 16:51:57)andrzej1234 napisał(a):(13.06.2016 16:19:29)mastika_fan napisał(a): Oferta jest jeszcze aktualna, sprawdź PW, wysłałem Ci linka. Witam Czuszkopek już mam. Teraz problem z obsługą. Urządzenie proste ale na pewno są pewne chwyty które usprawnią zdejmowanie skórki. Co możesz poradzić ? Drugi temat to już na inny dział a mianowicie przepisy na wykorzystanie do przetworów na zimę bo mnie to interesuje głównie. W tym dobre i ciekawe zalewy itp. Może ktoś pomoże. Może można nabyć książkę w tym zakresie . RE: Bułgarskie produkty w Polsce - bateniki - 16.06.2016 Upieczone papryki wsadzaj do garnku pod przykriwą.Jak papryka wystygnie zdejmuj skórki. Surowej papryki nakluć wydelcem przed wsadzanie do czuszkopeka. Podam ci mój ulubiony przepys: czosnek-duuużo+posiekana natka pietruszki+sól+olej slonecznikowy. Oczyszczona opieczona paprika kladzieme w sloiku warstwamy i między nich posypujeme tak zrobionej mieszanki. na wierzchu dolewame 1 cm oleju.zakręcame i obracame do góry dnem. Smacznego
RE: Bułgarskie produkty w Polsce - mastika_fan - 16.06.2016 Albo do gara jak pisze Bateniki (do gara), albo do torebki foliowej na 15 minut. Obiera się jak złoto
RE: Bułgarskie produkty w Polsce - andrzej1234 - 16.06.2016 (16.06.2016 15:37:22)mastika_fan napisał(a): Albo do gara jak pisze Bateniki (do gara), albo do torebki foliowej na 15 minut. Obiera się jak złoto Dzięki Wam. Może jeszcze ktoś coś podpowie. Będę wdzięczny RE: Bułgarskie produkty w Polsce - igi123 - 18.06.2016 Albo paprykę pokroić na 3 części "południkowo" żeby mieć takie kolebki i trochę podpiekać, potem dodać do środka papryki jak do łódeczki wymieszany twaróg z jakiem, posolony i popieprzony (albo ostra papryczka posiekana lub same nasionka) moze być ofc. sirene i to jeszcze przyrumienić. Podawać z grzankami (bruscheta byłaby tu OK). Chociaż to można zrobić w piekarniku, albo i na samej patelni. Smacznego. RE: Przepisy - mastika_fan - 19.06.2016 to jest lepsze miejsce na taką wymianę wiedzy
RE: Przepisy - teresa - 11.07.2016 Wczoraj zrobiłam musake z cukinia korzystając z książki Balkanskie zapiski kuchenne. 1 kg cukinia obieramy i kroimy w kostkę. 2 łyżki oliwy,2 łyżki masła wstawiamy do piekarnika rozgrzane. Czekamy,aż cukinia zmienię. Następnie dodajemy 5 starych pomidorów Mieszamy i solidny do smaku. Ja użyłam szarenej soli. Czekamy jeszcze 15 minut. Następnie posypujemy starym serem(najlepiej) kaszkawal. Polewamy całość 2 roztrzepanymi jajkami z dodatkiem pokrojone koperty. Zapiekany. Przepisy - orlinezze - 11.08.2016 Malze po burgasku ![]() Sent from my K6000 using Tapatalk RE: Przepisy - tata - 11.08.2016 Podeslesz przepis? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka RE: Przepisy - egon - 02.10.2016 Andrzej1234 prosze o kontakt egon
|