![]() |
|
DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Hotele, pensjonaty, kwatery, biura podróży. (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=20) +---- Dział: Słoneczny Brzeg / Слънчев Бряг (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=29) +---- Wątek: DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort (/showthread.php?tid=868) |
RE: DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort - gregorex - 19.04.2017 (18.04.2017 15:53:36)tata napisał(a): Według mnie w Obzorze jedną z najlepszych miejscówek jest Obzor Beach Resort, zarówno jeżeli chodzi o pokoje, widok z okna, plażę, baseny, infrastrukturę plażową, umiejscowienie. Pewnie już dawno tam miejsc nie ma i nie wiem jak się ma cenowo do Sol Luna Beach, ale gdybym był zainteresowany Obzorem to wybrałbym właśnie ten Apartamentowiec. Moja szefowa tam była w 2016 i była mega zadowolona. W 2015 była we Wlasie w jakimś wielkim Hotelu All Incl i mówiła że nie ma porównania in plus dla Obzoru. Potwierdzam odczucia taty - jeśli komuś nie przeszkadza "moloch" (choć za takiego bym go nie uznał) to Obzor Beach Resort jest świetną opcją i zapewne alternatywą zarówna dla Miramar jaki Sol Luna Bay. Leży zresztą pomiędzy nimi. Byłem tam 3 razy (2012, 2013, 2014) i w tym roku ponownie wracam. Sprawdzałem ceny - i właśnie Obzor Beach Resort jest z tych trzech najtańszy. Do centrum nie jest aż tak daleko - zresztą jeździ do miasta spod ośrodka klimatyzowany bus. Bardzo dobrze oceniam animacje i zaopatrzenie sklepiku. Widoki na morze naprawdę z pokoi z centralnym widokiem są kapitalne, z bocznym widokiem też. Plac zabaw, minipole golfowe, boiska do siatkówki plażowej a wieczorem dmuchana zjeżdżalnia dla dzieci i trampolina na gumach. Codziennie wieczorem dla dzieci minidisco. Naprawdę super. Myślę że miejsca jeszcze tam są - mogę podać namiar do bezpośredniego przedstawiciela na Polskę u którego ja zawsze rezerwowałem. Po prostu polecam zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. RE: DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort - egon - 19.04.2017 Poprosze o namiar do tego przedstawiciela. Z góry dziekuje RE: DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort - mahum - 20.04.2017 Obzor jest opanowany, niestety pojawiły się komplikacje z rezerwacją w hotelu w Słonecznym Brzegu. Przy okazji poszukiwania alternatywnego sposobu bukowania natknąłem się na taką stronkę: http://www.beachbulgaria.com/book_form.php I właśnie odnośnie tej strony mam pytanie: czy ktoś w ogóle korzystał lub słyszał o czymś takim? Nadmienię, że ceny hoteli na tym portalu są znacząco niższe zarówno od cen bezpośrednich ze stron hoteli jak i ogólnie znanych portali jak bookinng.com, hotels.com czy hrs. Gdzie jest haczyk? A może to jakiś przekręt? RE: DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort - tata - 20.04.2017 To że ceny są niższe nie znaczy że przekręt. Booking com jest bardzo drogi. Tej strony nie znam ale mogę z czystym sumieniem polecić http://www.holidaylettinginbulgaria.com Z niej korzystałem i nadal korzystam. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka RE: DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort - marco_soccer - 20.04.2017 Booking.com posiada około 12% prowizji
RE: DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort - tata - 21.04.2017 Chyba nieco więcej. Na jednym i tym samym apartamencie w BG w tym samym terminie było ponad 40% drożej niż od innego pośrednika. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka RE: DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort - peter - 21.04.2017 Booking potrafi mieć 50% prowizji, wiem coś o tym. Nie jest wszędzie taka sama. Mahum czy aquapark to jedyny plus SB, żeby jechać tam z dziećmi ? Bo prywatna plaża to raczej umowne stwierdzenie. W SB byłem raz - kilka godzin, bodajże w 2008 roku... o matko, jak mnie później czerep bolał od tego hałasu, wrzasku, miliona ludzi i sztucznego jedzenia. Jak komuś to pasuje to mnie nic do tego. Obzor, jak napisał tata fajna miejscówka, byłem tam 3 razy ale dziś to dla mnie też już "kurorcik" i za mnogo turystów. Choć z całego serca polecam Obzor, szczególnie jak jedzie się z dzieciakami. Na południe od centralnej plaży jest już mniej ludzi, są i fajne miejscówki do spania Aurora, Cliff Beach czy droższy Moreto RE: DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort - dżek - 21.04.2017 SB - nie byłem i nie będę. Ale gusta są różne. Dla niektórych pobyt w Tatrach to wylegiwanie się na Gubałówce i włóczenie po Krupówkach. Ja nie lubię takich klimatów choć dla niektórych "mój" Sozopol to też taki Ciechocinek. Ale cóż. Gusta, panie, są różne... RE: DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort - tata - 21.04.2017 Peter Moreto droższy? To się sporo zmieniło od 2015. Wtedy byłem tydzień w Moreto jeszcze otwartym tylko w połowie i była to jedna z tańszych miejscowek tego typu w Obzor. Moreto fajny kameralny przy samej plaży tylko że na strasznym zadupiu. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka RE: DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort - Hary66 - 22.04.2017 Podejrzewam, że KAŻDY portal pośredniczący w najmie wakacyjnych apartamentów pobiera prowizję za swoje usługi. I nie da się powiedzieć że ten jest tani, a inny drogi. Z ciekawości znalazłem apartament poprzez beachbulgaria, o której wspominał mahum. W apartamentowcu, w którym wynajmowałem od kilku lat we Vlasie. Na stronie trzeba zapłacić 90 E za apartament z 2 sypialniami w szczycie sezonu. Taki sam, za pośrednictwem ownersdirect wynajmowałem za 40E!!! Z drugiej strony apartament wynajmowany poprzez airbnb od nowolelandczyka rok temu był mooocno tani. W tym tygodniu szukałem spania dla 10 chłopa w Atenach. Dokładnie ten sam apartament oferowany przez airbnb był o 30% droższy niż przez booking. Czyli wszystkie portale pobierają opłaty. Bo właściwie po to powstały. I to jest jedyna reguła. |