![]() |
|
Jaką walutę wziąć ze sobą?! - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Pieniądze (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Jaką walutę wziąć ze sobą?! (/showthread.php?tid=74) |
RE: Jaką walutę wziąć ze sobą?! - jachoo147 - 28.07.2018 To w sumie wychodzi na to samo tam zl sprzedać niż tu euro kupić i tam sprzedać RE: Jaką walutę wziąć ze sobą?! - bateniki - 28.07.2018 Dla leniwich to pewne tak, ale dla tych co mają euro kupowane po lepszyh kursah to nie to samo
RE: Jaką walutę wziąć ze sobą?! - jachoo147 - 30.07.2018 Dlaczego leniwych??? Tylko dla tych co mają euro kupione w "lepszych" czasach. Dla tych co muszą dzisiaj kupić euro wychodzi prawie na to samo.;-) RE: Jaką walutę wziąć ze sobą?! - Slavekk - 10.04.2019 Nowa karta wielowalutowa Alior Kantoru się szykuje. Waluta przelieczniowa - EUR RE: Jaką walutę wziąć ze sobą?! - Tamtam - 11.04.2019 Notowania walut gorsze niż w Revolucie, czy Curve. Jedynie do czego używam kantoru Aliora to do wypłat € lub USD. Kupuje przez Revoluta, robię przelew na konto w kantorze Aliora i wypłacam. RE: Jaką walutę wziąć ze sobą?! - Slavekk - 14.04.2019 Ja nie używam, ale widziałem w Internecie wyliczenia użytkowników, wskazujące że nie zawsze Revolut lepiej wypada od AK. Podstawowa różnica pomiędzy tymi systemami jest taka, że przy płaceniu Revolutem masz kurs bieżący (z momentu zapłaty), a przy płaceniu kartą Alior Kantoru masz kurs z momentu zakupu waluty, a nie z momentu zapłaty kartą. Na to pierwsze nie masz wpływu, a na kurs zakupu i owszem. Jakoś tak się składa, że kiedy wyjeżdżam to złotówka dołuje... ![]() Właśnie używając twojej metody można by sprawę rozwiązać najkorzystniej: - kupujesz Revolutem EUR gdy są dobre kursy - przelewasz do AK - kartą wielowalutową płacisz gdy potrzebujesz Nowa karta wielowalutowa Alior Kantoru jest przywiązana do EUR, a to jest waluta stabilniejsza niż USD. RE: Jaką walutę wziąć ze sobą?! - arabela79 - 23.07.2019 W tym roku w Primorsku najpierw wymieniałam Euro po 1,93 w banku ОББ (najlepszy kurs jaki znalazłam. Kantory i inne banki brały po 1,90). A potem wypłacałam z ich bankomatu kartą z mBanku. I zabierało mi z konta 230 zl za każde 100 lewa. Nie zdążyłam załatwić promocji "usługi wielowalutowej", więc chyba tragedii nie było? Bo właśnie się zastanawiam, czy za rok nie zrezygnować całkiem z Euro i wypłacać kartą Visa. Jaką walutę wziąć ze sobą?! - igi123 - 23.07.2019 Jakby kto jechał przez Kyrdżali to na dworcu autobusów w kantorze wymieniają 1 euro na 1,95 leva[emoji6] Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Jaką walutę wziąć ze sobą?! - bateniki - 23.07.2019 W tamtym roku tam kupowalem ...tureckie liri
RE: Jaką walutę wziąć ze sobą?! - wodzum - 23.07.2019 jak ktoś szuka oszczędności. Wystarczy zajechac na stacje paliw Lukoil w Ruse. kupic paliwo np.10 litrów zapłcic 50, 100 Euro , reszte wydadzą w lewach po kursie miedzy bankowym 1,95583 za euro w dniu 6.07.2019 Czyli jeżeli kupicie euro po 4,287 to po wymianie wychodzi 2,191 niczego wiecej nie trzeba szukać . |