![]() |
|
Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. (/showthread.php?tid=209) |
RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - dżek - 28.06.2019 Może być sporo ludków. Weekend i w dodatku tuż po otwarciu. Bierz to pod uwagę. Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - igi123 - 29.06.2019 A nie mówiłem [emoji39] Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - ewalla - 03.07.2019 Transfogarska zrobiona dzisiaj ( środa, 3 lipca)- start z Sybina, Jechaliśmy ok 9 rano i było mało samochodów, żadnych korków. Trasa cała przejezdna, trochę śniegu na poboczu dla uciechy. Niestety nad jeziorem zeszły chmury i zrobiłła sie straszna śmietana, przejechaliśmy tunel ( zamglony) i po drugiej stronie inny świat - żadnych chmur. RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - dudzis - 12.07.2019 siema transfogarska zaliczona i to 30.06 pogoda zaje..sta ludzi troszke ale oki ale trasa i widoki moooooc za to sighisoara dupy nie urwała po dubrowniku kotorze budvie i innych to troche inny klimacik pozdro Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - dżek - 29.07.2019 Tymczasem na TT: ![]() Wysłane z mojego Huawei P20Pro przy użyciu Tapatalka Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - igi123 - 29.07.2019 Chyba mercedes [emoji848] Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - biil - 29.07.2019 Wygląda jakby ręcznego na postoju nie zaciągnął. Trzeba zawsze zaciągać mimo, że wydaje nam się że samochód stoi na płaskim. RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - twinsen - 16.02.2020 Wybieram się w tym roku do Bułgarii, tradycyjnie przez Rumunię i DN7C. Jechać będę w okolicy 28 lipca, więc jak sądzę droga będzie otwarta i przejezdna. To o co chciałem zapytać, czy nie ma tam obecnie żadnych remontów i problemów, poza oczywiście losowością pogody? Bardzo mi zależy żeby tamtędy przejechać, chcę pokazać dziecku Poenari, a potem jeszcze Bran - nie wiem czy uda się to załatwić w jeden dzień, ale najwyżej przenocujemy gdzieś w okolicach Bran by dalej jechać przez Konstancę (z sentymentu, pierwszy raz tak jechałem i chcę znów). No i poproszę jeszcze o orientacyjny czas przejazdu tym odcinkiem, zamknę się w 4h? RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - dżek - 16.02.2020 Zamek Poenari często bywa zamknięty, a raczej szlak do niego z powodu grasujących po drodze niedźwiedzi. Miej to na uwadze gdyż nam zdarzyło się pocałować przysłowiową klamkę. Co do remontów to nawierzchnia jest chyba w dobrym stanie ale to pewnie okaże się po otwarciu trasy po zimie. Z tego co pamiętam to 4h to tak na styk. Pamiętaj o uciążliwym dojeździe do samej trasy (droga kręta). Najlepiej nocować przed samą trasą. RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - twinsen - 16.02.2020 Gdyby Poenari był zamknięty, to w zasadzie mała strata, bo i tak tamtędy się jedzie, a DN7C to jest cudo samo w sobie. Ok, czyli trzeba liczyć te 4h. Dzięki za radę, czyli jednak śpię w motelu przed trasą, wyjazd około 6-7 rano na trasę, wieczorem chcemy być już w Bran i tam gdzieś kolejny nocleg. |