![]() |
|
5 dekad - muzyczne randez-vous - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Tematy inne (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Dział: Hyde Park (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: 5 dekad - muzyczne randez-vous (/showthread.php?tid=1227) |
RE: 5 dekad - muzyczne randez-vous - lisek - 24.04.2020 * WHITESNAKE było , było .* The WOLFGANG PRESS coś ze stajni 4AD RE: 5 dekad - muzyczne randez-vous - lisek - 25.04.2020 * YES Chce się napisać Yes . Yes . Yes I mistrzostwo świata !!!! RE: 5 dekad - muzyczne randez-vous - lisek - 27.04.2020 Lekka trójka . * YAZOO * YELLO * PAUL YOUNG RE: 5 dekad - muzyczne randez-vous - lisek - 28.04.2020 * NEIL YOUNG i wszystko jasne . RE: 5 dekad - muzyczne randez-vous - lisek - 30.04.2020 *ZAZ Tak z grubsza Wyjeżdżam do Laponii Nayah pyta mnie, czy to jest kraj królików Tak, wyjeżdżam do Laponii Zabieram czas dla mnie w moich kieszeniach Wyjeżdżam do krainy czarów Dźwięk dzwonu, wspomnienie odległe To moja ziemia obiecana, mój Excalibur, moje korzenie, mój dom, wracam Magia do mnie wróci Odnajdę moje DNA, mój ogród z Edenu I wszystko to, co mnie łączy z moimi W samolocie ponad chmurami Inny wymiar, oko zewnętrzne ponad rysunkiem Zdaję sobie sprawę z wielowymiarowości naszych żyć Często chowanej przez grubą kosmatą mgiełkę Na górze jak na dole, ma lewo jak na prawo, na środku jak naokoło Wystarczy mi tylko mieć wiarę Pilot, samolot, skrzydła i niebo Nie wiem, co mnie czeka Jestem podekscytowana jak podczas mojej pierwszej dużej podróży, Emocja która mnie dawno opuściła Czuję jak niewidzialny przewód, który mnie łączy z czymś, o którego zakresie nie mam pojęcia Który nie ma ani początku, ani wieku Ale daleko ponad, znacznie powyżej chmur Obserwując moje myśli które się pakują Znam się, i uspokajam się, to tylko dobry moment To teraz, jestem gotowa Księżyc niebieski z krwi jako świadek Księżyc niebieski krwi jak świadek Księżyc niebieski z krwi jako świadek, w oknie Stawiam moje stopy na ziemi i już się upijam Wdycham całymi płucami mrożony nektar Rozpoznaję zapachy duszy, które mnie weselą Pastelowe kolory drzewne, filary światła krystaliczne Dzikie łosie, królowe i królowie lasów Podarki mityczne słońca pobocznego, błyszczącego diamentu, jako symbol Sami Nasz anioł Niklas, czysty jak śnieg, serce dziecka Artysta wędrowny, zainspirowany, inspirujący Wędrowiec w duchu, kwiat śpiewający Wypuszczam oddech przeszłości Oddycham na nowo Wracam sercem ciasnym Brzozy, psy, sanie Zające białe, których nigdy nie widzieliśmy, które jadły czas Zorze polarne, które się zrobiły nieśmiałe Spokojne poranki, opale tysiąca gatunków, tysiąca kadencji Te króliki ciężkie przygniecione pod ciężarem płatków śniegu Słońce w moim sercu ogrzane świadczy o moim świętym związku ziemi z niebem Powrócę Wracam sercem ciasnym Brzozy, psy, sanie Zające białe, których nigdy nie widzieliśmy, które jadły czas Zorze polarne, które się zrobiły nieśmiałe Spokojne poranki, opale tysiąca gatunków, tysiąca kadencji Słońce w moim sercu ogrzane świadczy o moim świętym związku ziemi z niebem Powrócę RE: 5 dekad - muzyczne randez-vous - lisek - 03.05.2020 * ZIYO Lata 89/90 dla mnie chłopaka z Nowej Huty ciężki okres ... Do tej grupy jeszcze powrócę , ale w innym wątku . RE: 5 dekad - muzyczne randez-vous - lisek - 12.05.2020 Errata . Nie wiem do czy prawidłowo utrzyłem tego zwrotu . * The ANIMALS Zespół znany głównie z House Of The Rising Sun , ale proponuję poszperać trochę . Jest kilka dobrych kawałków między innymi ten * ARCHIVE , nie wiem jak mogłem pominąć . I tutaj nie będę się wysilał i na zachętę coś "popularnego" * ABBY nie będzie . Jakoś mi nie leży . I nie mam na to jakiś argumentów .
RE: 5 dekad - muzyczne randez-vous - lisek - 15.05.2020 Wspaniała podróż z * Jonem ANDERSONEM I * Louisem ARMSTRONGIEM RE: 5 dekad - muzyczne randez-vous - lisek - 24.05.2020 Kolejna "zguba" w mojej wyliczance . Może nie byłem wielkim fanem , ale gdzieś na mojej drodze pojawili się * The ALLMAN Brothers Band RE: 5 dekad - muzyczne randez-vous - lisek - 29.05.2020 Kolejna zguba * The BOLSHOI |