![]() |
|
Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. (/showthread.php?tid=209) |
RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - myszabe - 18.02.2020 Zamek w Poenari w zasadzie został zamknięty na stałe - problemy finansowe właściciela, który został zlicytowany. Pewnie będzie głośno, jeśli go od nowa otworzą. RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - twinsen - 19.02.2020 (18.02.2020 11:10:31)myszabe napisał(a): Zamek w Poenari w zasadzie został zamknięty na stałe - problemy finansowe właściciela, który został zlicytowany. Pewnie będzie głośno, jeśli go od nowa otworzą. Och to bardzo zła wiadomość, ale też i dobra bo wiadomo że nie ma sensu w ogóle się tam zatrzymywać. No trudno, zatem mój syn nie zobaczy oryginalnego zamku Draculi, tylko ten wypasiony, no ale może chociaż z drogi będzie go widać, zrobi się fotkę
RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - dżek - 19.02.2020 Z drogi niewidoczny jakby co. RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - myszabe - 19.02.2020 ![]() Tylko tyle zobaczysz z drogi, ale i tak tamtędy się przejeżdża. RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - makej - 19.02.2020 Szkoda jeśli to prawda, byłem dwukrotnie na zamku w Poienari. Samo wejście męczące ale ciekawe, no i prawdziwy zamek, wprawdzie ruiny ale nie komercyjny. A widoki z zamku wspaniałe. ![]() ![]() ![]() Ten biały bus widoczny na zakręcie to nasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - dżek - 26.05.2020 No i jest pierwszy tegoroczny filmik z TT: RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - coffe - 13.07.2020 Drodzy forumowicze...mam bardzo pilne pytanie...jestem w Catisoara i planuję wyjechać na TT ale tutaj pada deszcz i boję się że na samej TT mogą być trudne warunki lub wręcz mgła że z widoków nic nie będzie...oraz jazda tam we mgle pewnie nie należy do przyjemnych...proszę o pilną wskazówkę czy pchać się tam czy też lepiej darować sobie... Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - igi123 - 13.07.2020 Niestety musisz sam zdecydować, jak pada prawdopodobnie na górze też jest mgła, ale nikoniecznie Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - coffe - 13.07.2020 No właśnie tego się obawiałem...niby na prognozie z linka z początku wątku jest ok...ale...zawsze jest to ale... RE: Trasa Transfogarska - stan drogi, czas przejazdu, itp. - jareksad - 13.07.2020 Tam pogoda może zmienić się w kilka minut. W zeszłym roku, wjeżdżałem tam od strony Sibiu i było słonecznie i bezchmurnie, a jak dojechaliśmy na przełęcz, to wielka biała plama i mokro. Po przejechaniu tunelu ponownie słonecznie. A parę godzin dalej potwornie silna burza. |