![]() |
|
Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] (/showthread.php?tid=847) |
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Masodi - 19.06.2017 Bogdan Jadąc A1 - Żory - Skoczów - BB itd wychodzi ponad 30 km więcej niż przez Cieszyn. Czyli tu chyba wybór powinien nastąpić wcześniej - w Podwarpiu. Albo na Pyrzowice - A1... Cieszyn itd, albo na Mysłowice - BB - Zwardoń itd. Zresztą te wszystkie warianty aż tak w ilości kilometrów się nie różnią. Tu bardziej rozchodzi się gdzie w danym momencie jest mniejszy ruch i jest bezpieczniej. A już za rok dla jadących od Łodzi wybór będzie bardziej prosty. Jak otworzą autostradę przed Częstochową i nowy odcinek koło Tryńca będzie to najszybszy wariant. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Bogdan - 19.06.2017 Masodi - jechałem do Bułgarii czterokrotnie w tym raz przez Zwardoń i trzykrotnie przez Cieszyn, podkreślam jeżeli Słowacy otworzyli odcinek od Zwardonia jest to najszybsza droga do autostrady w Żylinie. Droga od Cieszyna do Żeliny jest dość upierdliwa i cały czas praktycznie w terenie zabudowanym, miejscami prędkość maksymalna 70 km/h. Jeżeli masz na uwadze czas i wygodę to najszybsza trasa do Budapesztu to przez Ostrawę i Brno ale jest o 100 km dłuższa plus winieta na Czech . Pozdrawiam RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - CostadelSol - 19.06.2017 Cytat:to najszybsza trasa do Budapesztu to przez Ostrawę i Brno ale jest o 100 km dłuższa plus winieta na Czech Ja praktycznie co roku jadę inną trasą. Ale teraz właśnie tak się wybiorę. Analizowałem wszystko i fakt jest dalej, bo się trochę drogi dodaje ale czasowo wychodzi mniej. A jadąc na autostradzie mniej spalisz, co w rezultacie jak wyliczyłem spowoduje dla mnie około 100 zł więcej wydatków. Co przy całkowitych kosztach jest pomijalne. Pomijam już temat radarów i ewentualnych mandatów jakie można zarobić jadąc lokalnymi drogami. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Wawo - 19.06.2017 Na autostradzie mniej spalisz po warunkiem jazdy 90-110 km/h, wszystko powyzej spalanie idzie w góre. Ceny na stacjach przy banie też sa ca 15-20% wyższe. Wg mnie opytmalna droga ze slaska do Budapesztu, przy zalożeniu maksymalnie autostrad, minimalnie kilometrów to do Ziliny wg uznania Cieszyn/Zwardon w zaleznosci o ktorej porze i w jaki dzien, Zilina - Nitra - Komarno - Budapeszt. Kilometrowo oszczedzamy, czasowo róznica 30 minut, kasowo tansze paliwo i minus czeska winietka. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Bogdan - 19.06.2017 Wawo jeszcze jedno omijamy korki pod Bratysławą a wiemy że one występują tam bardzo często RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - igi123 - 19.06.2017 Sie nieśmiało wtrącę czy Zwardoń czy Cieszyn to może wypróbować google maps online, wbijać odcinki po ok. 100 km i powinna ta navi dać radę z ewentualnymi korkami Naprawdę szybko reaguje na utrudnienia
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - tomek89 - 20.06.2017 Jestem ciekawy jak sprawuje się Yanosik w Czechach i na Słowacji. W szczególności przyda się tym , ktorzy omijają autostrady RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - wolffer - 20.06.2017 ja tam nie do końca korzystam, ale czy Yanosik nie ogranicza się tylko do terytorium RP ? RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - igi123 - 20.06.2017 I czy mówi w obcych językach np po rumuńsku, jak się tam jedzie? Czy po polsku w Rumunii? Bo nie wiem
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Tosho - 20.06.2017 Yanosik w Cz i SK /bynajmniej na iOS/ to moim zdaniem porażka, bo tylko jest info bez trakingu na mapie, bo po prostu brak map .
|