Forum Bulgaricus
Armenia i Górny Karabach sezon 2017 - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Tematy inne (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Dział: Jeśli nie Bułgaria i Bałkany to... (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=60)
+--- Wątek: Armenia i Górny Karabach sezon 2017 (/showthread.php?tid=1056)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: Armenia i Górny Karabach sezon 2017 - arka - 21.12.2018

[Obrazek: xdXKV63.jpg?1]

Żniwa w pełni .

[Obrazek: 4JufG2d.jpg?1]

Cel się przybliżał ))))

[Obrazek: 2uoYoRe.jpg?1]

W tym miejscu gdzieś powinna być woda więc z synem się rozstawiliśmy szerzej aby ją odnaleźć ,a Słońce dawało już równo ...

[Obrazek: BQbjJEg.jpg?1]

Młodemu przykazałem aby się walnął w cieniu za snopkami a my wdaliśmy się w poszukiwania ,było gorąco i należało napełnić wodą  butelki co b wycieczka miała szanse powodzenia  .....

[Obrazek: wmSAJ0l.jpg?1]

Na koniu to można tak ..... Jakaś kobieta na koniu to była ,ale ja Jej takiego środka transportu wtedy pozazdrościłem ))))

[Obrazek: dzyUKTE.jpg?1]

No nareszcie się woda znalazła ! Ale to była radocha pić prosto ze strumyczka a zapach łączki przyjemnie wiercił w nosie ))))

[Obrazek: DSC01766.jpg]

Jak czasem do szczęścia wiele nie trzeba?! Takiej wody to nie dostaniecie w żadnej lux restauracji ))))

[Obrazek: j8lGGWn.jpg?1]

Haczykowaty szczyt stawał się coraz bliższy! Nie wiem jk się nazywał .

[Obrazek: KM4RvvL.jpg?1]

W tej gospodarce tzn tam mieszkały 2 kobiety które jeździły na koniach przy czym wypasały stado krów . MOżna było się tam zatrzymać i napić się wody z czeszmy )))

Już nie tak daleko )))

[Obrazek: lfMR9gH.jpg?1]

Szczycik był już prawie prawie tylko ostatnie p[odejście

[Obrazek: znuYQlV.jpg?1]

I wreszcie na samej górze leżing, woding i w ogóle luz . FAjnie było wreszcie zalegnąć

[Obrazek: JyjT2Oc.jpg?1]

Widoczek z tego skalnego grzebienia na Dilidjan

[Obrazek: AayxoVK.jpg?1]

Wrzucę z kilka ujęć z tego grzebienia i na dzisiaj to było b na tyle . Myślę,że w następnym wejściu wątek  niechybnie  zakończę . Dzienxxx za uwagę )))

[Obrazek: xbV0gMU.jpg?1]

[Obrazek: Y383WPw.jpg?1]

[Obrazek: K9ctG0h.jpg?1]

To do następnego razu )))))

(21.12.2018 17:04:51)dżek napisał(a): Arka, im wyżej tym zimniej powinno być. Zgodnie z zasadami fizyki. Smile

No niby tak ale tam była jk by na odwrót )))) Gwiazda dawała żarem równo ))))

Armenia i Górny Karabach sezon 2017 - egon - 21.12.2018

Fajnie sie czyta. Super zdjecia

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Armenia i Górny Karabach sezon 2017 - TomekT - 05.01.2019

Ten odpoczynek na szczycie mnie urzekł , super . Kiedyś tak spędzę urlop to pewne...

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

RE: Armenia i Górny Karabach sezon 2017 - arka - 25.01.2019

(21.12.2018 18:45:31)egon napisał(a): Fajnie sie czyta. Super zdjecia

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Dzięki Egon za uznanie raz jeszcze)))))

(05.01.2019 21:12:52)TomekT napisał(a): Ten odpoczynek na szczycie mnie urzekł , super . Kiedyś tak spędzę urlop to pewne...

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Ta ostatnia wycieczka można powiedzieć to był taki lajcik tyle,że była cholernie gorąco pffff ... Pewnie można było b się pokusić,że to była trochę taka wycieczka na sprawdzenie swych możliwości w takim klimacie! Dobrze ,że się znalazło żródełko )))) NIe zapomnę chyba nigdy jk wtedy woda smakowała a do tego zapach łąki wdzierał się do nozdrzy.  Smile  Smile  Smile

Dzięki za zainteresowanie , dorzucę kilka foteczek ze szczytu i będę kończył wątek z dniem dzisiejszym . Bardzo Wszystkich Przepraszam ,że się tak z tym tematem ślamazarzyłem ale ostatnio z czasem pi .....  Big Grin  Big Grin  Big Grin

Kiedy nabieraliśmy sił przed zejściem w dół to wokół nad naszymi głowami krążyła parka kruczoczarnych kruków ))) , było widać,że bardzo się nami zainteresowały ponieważ podlatywały blisko i zagadywały do nas coś w starym kruczym narzeczu coś na podobie "grug .grug ...grug .... " . Całkiem przyjemny dźwięk dla ucha to był ))) Żałuję ,że nie miałem jakiegoś tele obiektywu ponieważ jeszcze parę minut nazad byłem świadkiem jk ta sama para Kruków przepędziła Orła ))))

[Obrazek: eID5gws.jpg?1]

Kruki ..... Chciał bym mieć takiego Kruka skumplowanego )))) Aby można takiego karmić z ręki  Big Grin  Big Grin  Big Grin

[Obrazek: mNxPhx3.jpg?1]

A taki widoczek ze światłem zastanym podczas złażenia w dół )))

[Obrazek: MrveMje.jpg?1]

A to jush ostatnia focia w tym wątku i będę temat kończył !  Blush  Bardzo dziękuję za uwagę i mam nadzieję,że co niektórych zdołałem namówić do podróżowania w zupełną ciemnotę bez żadnych z góry ustalonych planów?! Myślę,że człowiek kiedy zaczyna w ten sposób podróżować to po jakimś czasie dostaje się takiego niucha który ułatwia nam zachowywanie się w danym kraju i w różnych sytuacjach ..... Ja już nie wiem od kiedy ale tylko mnie interesuje podróż w ciemno!

Jeszczio raz Wszystkim Bardzo dzienxxxx za Uwagę i Pozdrawiam!  Big Grin  Big Grin  Big Grin

Focia na Dylidżan ! Oczywiście inni turyści jechali w jakieś tam sławne miejsce ale pobyt prawie miesięczny wytworzył u nas chyba efekt wymiotny aby gdzieś leźć i lampić się nad kolejną Cerkwie nawet w urokliwym miejscu  Big Grin  Big Grin  Big Grin  Big Grin

[Obrazek: UCRXp8O.jpg?1]