![]() |
|
Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] (/showthread.php?tid=1018) |
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - lubelak - 08.07.2018 Trasa przez Sybin widokowo bardzo dobra. Pomimo możliwości przedłużenia przejazdu przez korki ja ją lubię Od Oradea jadę tym samym śladem. Kiedy masz wyjazd?
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - mocnytdi - 08.07.2018 Ogromna prośba do zaprawionych w bałkańskich trasach forumowiczów o głos rozsądku i ewentualną korektę: trasy, czasów i założeń. Moja w założeniu powinna być bez winietowa SK-HU, nieśpieszna i jak najbardziej to możliwe - łagodna dla zawieszenia ;-) Planujemy przejazd trasą Transfogarską, dlatego wybraliśmy na nocleg Cartisoarę. Jadę na początku sierpnia, wyjazd w niedzielę wczesnym rankiem (4-5) dojazd na miejsce noclegu (21-22). W poniedziałek start (7-8), na przejazd przejazd trasą Transdogarską daję nam 4-5 godzin, przyjazd do Swiety Wlas (21-22). Trasa na 1 dzień Trasa na 2 dzień Z góry dziękuję za pomoc. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - Andy7 - 08.07.2018 @lubelak 10 lipca więc za chwilę.
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - Tosho - 08.07.2018 @mocny tdi W samej już Bułgarii z Szumen pojechałbym na Karnobat do A1 i wjechał do Vlasu od strony Burgas. Sam wspominasz ze będzie to wieczorem, a trasa z Provadija na południe jest / bynajmniej rok,dwa temu była/ mocno sfatygowana i dużo zakrętów o zmiennej geometrii. Lepiej główniejszą i w lepszym stanie jak już zmęczony będziesz. Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - wojtekpl - 08.07.2018 Jak kolega wyżej; o tej porze pewnie nie będzie już korka na remontowanym odcinku w Warnie, potem droga dobra. Jedynie kilka ostrzejszych zakrętów między Obzorem a Słonecznym i tam trzeba uważać. Uważaj na radar w Старо Оряхово, o ile jeszcze działa. Edycja Z mapki wynika jeszcze inna trasa. Tędy nie jechałem nigdy, więc odpuszczam. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - jargen - 08.07.2018 W zeszłym roku jechałem tą trasą do Nesebyru z Jarosławia z noclegiem w Piteszti , jeżeli nie nie będzie wypadków po drodze to jest dobrze.Nie wiem jak jest z objazdem w Alba Iluja czy mocno zakorkowany . Ruszam 12 lipca do Obzoru RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - biil - 08.07.2018 (08.07.2018 00:21:44)mocnytdi napisał(a): Ogromna prośba do zaprawionych w bałkańskich trasach forumowiczów o głos rozsądku i ewentualną korektę: trasy, czasów i założeń.Witam krajana Ja też z N-ce. Dwie rady koło Sebes cię mocno kręci nie wiem dlaczego google nie chce cię puścić przez E81, Tak jak radzi Tosho lepiej kierować się przez Burgas. Przez Varnę jedzie się fajnie do Obzoru później mamy drogę o kiepskiej nawierzchni i mnóstwo serpentyn. Po ciemku i jak będziesz zmęczony to nie jest dobra trasa. Ostatnia uwaga jak w dolinach pada to nie pchaj się w góry. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - mocnytdi - 08.07.2018 Wszystkim bardzo dziękuję za odpowiedzi. Zmieniam końcówkę na tą przez Burgas, koło Sebes nie mogę ustawić aby jechać przez E81, ale będę pamiętał. Niestety algorytmy w mapach google są dla mnie zagadką i potrafią zaskoczyć doborem trasy. W Polsce na to nie zwracam uwagi, ale potrafi czasem doprowadzić do szewskiej pasji jak zrobi skrót przez jakieś "wertepy". W drodze powrotnej ze Sweti Wlas też zahaczam na chwilę do centralnej Rumuni i dlatego jeszcze zapytam. Obwodnicę Bukaresztu jadąc od Giurgiu do Ploeszti w tygodniu koło 14, to lepiej zrobić wschodem czy zachodem ? No chyba że jest coś lepszego ? Po bardzo krótkim procesie "tentegowania" w głowie mam alternatywę => Warna-Dobricz-Calarasi-Slobozia-Ploeszti - ale czy wartą uwagi. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - wodzum - 08.07.2018 własnie dotarliśmy do domu . Utrudnienia : wymiana nawierzchni za mostem w Varnie kierunek Słoneczny brzeg prace się posuwają 2 tygodnie temu naprawiali na moście . Jedzie się jedną nitką z kierunku przeciwnego. Ze względu na jazdę w sobotę jedynie trzeba było zwolnić . W dni robocze będzie spory korek. Nie otworzyli autostrady A10 w rumunii. Nie wiem jak google bedzie prowadził. Przy korzystaniu z nowej automapy jest ta autostrada i za wszelką cenę chce po niej jechac . Wiec trzeba pilnować się bardziej znaków. Zmiana organizacji ruchu na wjazd na A1 kierunek pitesti na obwodnicy Bukaresztu, mianowicie nie ma bezpośrednio skrętu w lewo pod wiaduktem lecz trzeba podjechac 200 metrów prosto i nawrócić na rondzie 1353 km do Barwinka zrobiliśmy miedzy 14:15 a 7 rano czasu polskiego . Za RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - wolffer - 09.07.2018 co do mostu w Warnie, to miasteczko to odwiedziliśmy tak przy okazji ponownie 7 lipca i most w kierunku Burgas i z powrotem był cały przejezdny. Za mostem zmiana pasa na lewy i po jednym pasie w obydwie strony jakieś 4km, ale bez korków. Widać było, że na obydwu pasach w kierunku Burgas był świeży asfalt i trwało malowanie pasów |