![]() |
|
Wakacje 2021 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Wakacje 2021 a pandemia koronawirusa (COVID-19) (/showthread.php?tid=1346) |
RE: Wakacje 2021 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - grzechodg - 09.06.2021 (09.06.2021 11:00:54)gawronik napisał(a):(08.06.2021 22:09:24)grzechodg napisał(a): Wypowiem się jako ozdrowieniec. Dzisiaj lądowałem w Burgas. Nie kazali okazać. Ten papier pojawił się już w zeszłym roku. Wtedy przekraczałem granicę samochodem. Jedynie co mi sprawdzono w BG to to czy opłaciłem płatne drogi ![]() Na wszelki wypadek druknij i wypełnił, nie zaszkodzi. RE: Wakacje 2021 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - przekotcur - 09.06.2021 (09.06.2021 07:14:54)Slavekk napisał(a):(08.06.2021 22:07:51)Bogdan napisał(a): Kolego jeżeli masz podane dwie dawki szczepionki to pobierz ze strony pacjent.gov.pl lub e-Obywatel certyfikat EU to powinno wystarczyć. No właśnie w tym rzecz. Ten certyfikat, niby że unijny, miałem na dysku godzinę po szczepieniu, ale tam nie ma tych wymaganych danych. Fajnie wiedzieć, że skanują kod i nara, ale wolał bym być pewnym. Słyszałem, że po 25.06 będą jakieś zmiany. Pożyjemy, zobaczymy. NO I NIKT NIE WIE, CO BĘDZIE NA GRANICY Z DZIEĆMI. mam robić PCR? RE: Wakacje 2021 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - dżek - 09.06.2021 Powyżej 5 lat test PCR. Unijny certyfikat wystarczy. RE: Wakacje 2021 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - Bulgarius - 10.06.2021 (08.06.2021 21:44:09)przekotcur napisał(a): Witam ponownie, Rozwiewając wszelkie obawy. Drukujesz ze strony pacjent.gov.pl certyfikat i to wystarczy. Dla dziecka powyżej 5 roku życia musisz zrobić test np. antygenowy do 48 godzin przed wylotem lub pcr do 72 godin przed wylotem. Dzieci poniżej 5 roku życia nie potrzebują żadnych zaśwadczeń. Nikt nie sprawdza tych rzeczy, ktore wyżej wypisałeś. My lecieliśmy z Krakowa 05.06 i wyglądało to tak; Przy nadawaniu bagażu rejestrowanego, sprawdzono nam certifikaty covidowe i test od córki - wydano nam karteckę z informacją, że jest ok. Przed kontrolą osobistą znowu nam sprawdzono dokumenty covidowe i poźniej przed wejściem do samolotu to samo. Po wylądowaniu w Burgas Pani ubrana w strój "kosmonauty" sprawdziła certyfikaty i zabrała test od córki. I tak to wyglądało nikt o nic więcej nie prosił. Rozmawiałem z ludźmi lecącymi z Warszawy to w Polscce tylko raz sprawdzili im certyfikaty a później w Burgas kontrola. Więc śmiało można lecieć i wypoczywać. (09.06.2021 21:50:21)dżek napisał(a): Powyżej 5 lat test PCR. PCR lub tańszy antygenowy RE: Wakacje 2021 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - Maxx2xx - 10.06.2021 Macie gdzieś może listę testów anygenowych honorowanych w BG ? dzieś chyba na forum widziałęm, ale teraz nie mogę znaleźć. RE: Wakacje 2021 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - KAJ - 10.06.2021 lista akceptowanych testów w BG: Nazwa akceptowanych testów antygenowych/Producent: Nazwa testu Producent Panbio™ COVID-19 Ag Rapid Test Abbott Rapid Diagnostics AMP Rapid Test SARS-CoV-2 Ag AMEDA Labordiagnostik GmbH BD Veritor System for Rapid Deteciton os SARSCoV-2 Becton Dickinson SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit (Colloidal Gold immunochromatography) Beijing Lepu Medical Technology BIOSYNEX COVID-19 Ag BSS BIOSYNEX SWISS SA CerTest SARS-CoV-2 CARD TEST CerTest Biotect S.L. Clungene COVID-19 Antigen Rapid Test Kit Hangzhou Clongene Biotech Coronavirus Ag Rapid Test Cassette (Swab) Healgen Scientific Limited LumiraDx SARS-CoV-2 Ag Test LumiraDX UK LTd NADAL COVID -19 Ag Test nal von minden GmbH Sofia 2 SARS Antigen FIA Quidel Corporation STANDARD F COVID-19 Ag FIA SD BIOSENSOR, Inc. STANDARD Q COVID-19 Ag Test SD BIOSENSOR, Inc. CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Test Siemens Healthineers Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test card Xiamen Boson Biotech Co Coronavirus Ag Rapid Test Cassette (Swab) Zhejiang Orient Gene Biotech Co.Ltd (źródło: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/bulgaria) RE: Wakacje 2021 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - Knyaz-KV - 11.06.2021 Odnosnie tych testow antygenowych, czy ktos juz przymierzal sie w Polsce do ktoregos laboratorium? Gdzie najszybciej/najtaniej strzelic taki test z minimum czasu straconego na kolejki i tp w wiekszych miastach Polski? RE: Wakacje 2021 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - Bulgarius - 11.06.2021 W Rybniku umawiasz się na godzinę, przychodzisz pobierają wymaz i po około 30 minutach masz wynik. Cena 120 zł. RE: Wakacje 2021 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - przekotcur - 11.06.2021 (11.06.2021 07:32:39)Knyaz-KV napisał(a): Odnosnie tych testow antygenowych, czy ktos juz przymierzal sie w Polsce do ktoregos laboratorium? Gdzie najszybciej/najtaniej strzelic taki test z minimum czasu straconego na kolejki i tp w wiekszych miastach Polski? Podobno najtaniej jest tu. 149zł za antygenowy, 350 PCR. Mają namioty drive-thru rozstawione po całej Polsce, w Warszawie jedyny stoi przy Tesco na Ursynowie-Kabaty. Trzeba dzwonić, numer infolinii +48 32 506 50 86, tylko nie mogę dogadać się co do producenta testu, bo sami nie wiedzą. Ponoć robią tym, co mają pod ręką w konkretnym namiocie, baba mówiła coś o testach Roche i 4master. Nie widzę ich na tej liście, którą wrzucił KAJ. (11.06.2021 08:09:08)Bulgarius napisał(a): W Rybniku umawiasz się na godzinę, przychodzisz pobierają wymaz i po około 30 minutach masz wynik. Cena 120 zł. A kto robi? Jaka firma? RE: Wakacje 2021 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - Bulgarius - 11.06.2021 Zwykłe laboratorium |