Forum Bulgaricus
Bułgarskie (i nie tylko) produkty w Polsce - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Kuchnia (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Bułgarskie (i nie tylko) produkty w Polsce (/showthread.php?tid=186)

RE: Bułgarskie produkty w Polsce - igi123 - 29.05.2017

Dlatego staropramen kupuje w lidlu 2,79 co prawda za puszkę Undecided I to niestety nie jest ten sam co jeszcze jakieś 10 lat temu, producent (chyba heineken) zrobił z niego markę regionalną (tzn na kilkanaście państw naszej częsci Europy)

RE: Bułgarskie produkty w Polsce - Wawo - 29.05.2017

Ja po staropramena i inne jeżdżę do Bohumina Smile

RE: Bułgarskie produkty w Polsce - igi123 - 29.05.2017

To jest fajne wyście ze Śląska Big Grin 45 minut i wszystko jasne Wink

RE: Bułgarskie produkty w Polsce - sproket - 30.05.2017

kawałek dalej na zachód od nowego sącza jest druga rzeka kamienica i wieś kamienica. i knajpa na rynku jest. i tak w sumie by tę kamienicę mogliby sprzedawać. i remiza obok. i spożywczy mają. a obok jest łącko. i po drodze do łącka drugi spożywczy mają i jak brat kiedyś wszedł tamże i poprosił o napój pomarańczowy, to usłyszał "nie ma. jest tylko orange". a jak obok jest łącko, to miejscowi taką śliwkę robią, że hohooohohohoooooo. tylko ta hohohohohoooooo to ta dla siebie raczej a nie dla turystów na sprzedaż. mam jeszcze jakąś resztkówkę w domu w ilości naparstka. a z innych lokalnych wynalazków, tak dla dam bardziej, to ajerkoniak na bimbrze mama kiedyś przywiozła do degustacji baniaczek 5 litrów. niezły nawet Wink

wolffer: obecny kasztelan obok dawnego kasztelana, to nawet nie stał, o. jak była jeszcze zielona etykieta, to był całkiem pijalny. po żywczyku z kija to wystarczy mi pół pokala i łeb mi pęka jak na kacu mordercy, a dopiero co zdążyłem powąchać. nawet brackie, co niby cieszyn zamkowy, ale jednak żywiec, się schrzaniło.

RE: Bułgarskie produkty w Polsce - dżek - 30.05.2017

Podsumowując dyskusję o polskich piwach (i prosząc o trzymanie się tematu wątku):

to se ne vrati!

RE: Bułgarskie produkty w Polsce - egon - 02.06.2017

(30.05.2017 07:22:52)dżek napisał(a): Podsumowując dyskusję o polskich piwach (i prosząc o trzymanie się tematu wątku):

to se ne vrati!
Dzis kupilismy w Auchan Grillowane grzyby w warzywach. Sloik 550g/ cena 8.49. Wyprodukowano w Bulgarii[Obrazek: d599ffb7ea4200cc24b53a6d04a447c9.jpg]

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

(02.06.2017 14:35:41)egon napisał(a):
(30.05.2017 07:22:52)dżek napisał(a): Podsumowując dyskusję o polskich piwach (i prosząc o trzymanie się tematu wątku):

to se ne vrati!
Dzis kupilismy w Auchan Grillowane grzyby w warzywach. Sloik 550g/ cena 8.49. Wyprodukowano w Bulgarii[Obrazek: d599ffb7ea4200cc24b53a6d04a447c9.jpg]

W Auchan spotkałam Ayran, Mleczne smaki swiata. Mleczarnia Wilsztyn. 200g/1.68 zl[Obrazek: 1582beab3f592283d54d9d049822061e.jpg]

RE: Bułgarskie produkty w Polsce - teresa - 02.06.2017

Firma Veres od naszych wschodnich sąsiadów.Grillowane grzyby firmy bułgarskiej . Są jeszcze cukinie i kilka innych produktow. Post 129.

RE: Bułgarskie produkty w Polsce - egon - 02.06.2017

My dziś kupilismy w Auchan grillowane grzyby, poprzednim razem grillowane warzywa: bakłażan, cukinia i papryka- wyprodukowano w Bulgarii. Natomiast produkty firmy VERES sa wyprodukowane na Ukrainie, tak jak napisała Teresa z warzyw z wlasnej uprawy. Pasta z baklazana i przekaska typu adzika ostra bardzo dobra. Przekąska po gruzinsku typu adzika nie w moim goście, mężowi smakuje. Kupiliśmy jeszcze bakłażany pikantne ale poczekaja na swój czas. Wczesniej tych produktów nie widziałam.

RE: Bułgarskie produkty w Polsce - TomekT - 03.06.2017

Właśnie próbuje paprykę, bardzo smaczna

Wysłane z mojego Neffos C5 przy użyciu Tapatalka

RE: Bułgarskie produkty w Polsce - teresa - 14.06.2017

Lidl. W prawdzie nie bułgarskie,ale tureckie.: gołąbki w liściach winogron,lokum