Forum Bulgaricus
Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje (/showthread.php?tid=70)

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - dżek - 17.07.2017

Dziś zatankowana PB 95 w okolicach Plowdiw za 1.94 BGN/l.

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - lukkul - 18.07.2017

Tak jak pisałem wcześniej, najtaniej po Polsce jest w Bułgarii. Najmniej opłaca się tankowanie na Węgrzech i w Rumunii. W Bułgarii paliwo można trafić w podobnej cenie jak u nas lub tańszej.

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - bateniki - 18.07.2017

Bułgaria wygriwa ze stacje benzynowe Rosji. To powiedział prezes spółki naftowej „LUKOIL” Vagit Alekperov pred „Standard”. „Byłem zdumiony, że w Rosji, która zamieszkuje 140 mln osób, posiada 26 tys. Stacji benzynowych oraz w Bułgarii z 7 milionów. pracują 30 000 stacje ” powiedział Alekperov

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - jachoo147 - 18.07.2017

(18.07.2017 17:00:39)lukkul napisał(a): Tak jak pisałem wcześniej, najtaniej po Polsce jest w Bułgarii. Najmniej opłaca się tankowanie na Węgrzech i w Rumunii. W Bułgarii paliwo można trafić w podobnej cenie jak u nas lub tańszej.

W Serbii drożej niż na Węgrzech nie mówiąc o Słowacji gdzie jest najdrożej.

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - dżek - 18.07.2017

Nie chcę zaśmiecać ale najdrożej to miałem w CRO i AL. Nawet ponad 5 PLN.

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - bateniki - 18.07.2017

No to w Grecija masz po 6,00 zł.
Na SHELL w Seres benzyna 95 po 1,43 euro.
=====================================
Co ciekawe od początku sezonu trzepia auta za kanistry z paliwem i dają duże kary.

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - Slavekk - 19.07.2017

(18.07.2017 22:59:28)bateniki napisał(a): No to w Grecija masz po 6,00 zł.
Na SHELL w Seres benzyna 95 po 1,43 euro.
=====================================
Co ciekawe od początku sezonu trzepia auta za kanistry z paliwem i dają duże kary.

Ale diesel w Grecji po 1,00 EUR (?!)

A gdzie trzepią? W Grecji?
Na granicy szukają "importerów" z Bułgarii?

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - bateniki - 19.07.2017

na granicy, lub trocha dalej.

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - bzyq_74 - 19.07.2017

(18.07.2017 21:30:10)jachoo147 napisał(a):
(18.07.2017 17:00:39)lukkul napisał(a): Tak jak pisałem wcześniej, najtaniej po Polsce jest w Bułgarii. Najmniej opłaca się tankowanie na Węgrzech i w Rumunii. W Bułgarii paliwo można trafić w podobnej cenie jak u nas lub tańszej.

W Serbii drożej niż na Węgrzech nie mówiąc o Słowacji gdzie jest najdrożej.

Ale co? ... że będę upierdliwy Wink bo wg mojej wiedzy najtaniej jest na Słowacji ... tylko co Wink

RE: Stacje paliwowe - ceny, jakość, dostępność paliw, płatności, aktualne informacje - Wawo - 19.07.2017

Gaz chyba najdrozszy na slowacji poza Wegrami rzecz jasna.