![]() |
|
Kijów - Ukraina - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Tematy inne (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Dział: Jeśli nie Bułgaria i Bałkany to... (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=60) +--- Wątek: Kijów - Ukraina (/showthread.php?tid=1184) |
RE: Kijów - Ukraina - aekzal - 05.05.2019 Następny dzień pobytu w Kijowie zaczynamy od Stadionu Olimpijskiego ![]() znajdziemy tutaj muzeum Dynama Kijów ![]() Wychodzimy poza Stadion i idziemy w kierunku Twierdzy Kijowskiej Po drodze z górnego parkingu widok dachu stadionu ![]() Troszkę źle pokierowani wchodzimy na teren Twierdzy od górnego parkingu dzikim przejściem, oczywiście wszystko przez przypadek ![]() Kosyj Kaponier ![]() ![]() Twierdza ![]() Budynki po prawej stronie obecnie szpital, do którego znowu przez przypadek weszliśmy. Następnym punktem naszego zwiedzania jest Czekoladowy dom. Po drodze mijamy kościół Św. Michała pierwszego metropolity kijowskiego ![]() Dość mocno pod górkę i jest Czekoladowy dom ![]() po obejrzeniu domu idziemy w kierunku Domu z chimerami Oglądamy jeszcze dom Płaczącej Wdowy ![]() ![]() Teraz tylko w prawo i będzie następny punkt programu Dom z chimerami Niestety ogrodzenie i budka strażnika, tutaj doczytacie na blogu myszy. Dom z Chimerami ![]() Administracja prezydenta Ukrainy ![]() Opuszczamy zamknięte terytorium i poruszamy się w kierunku Pałacu Maryjskiego, pozwolę sobie zamieścić w następnym poście. RE: Kijów - Ukraina - napoleon - 17.06.2019 My też już po wizycie w Kijowie tak jak pisał Arek miasto czyste i spokojne również najtańsze ze wszystkich które odwiedziliśmy warte odwiedzin.Jedzenie w Puzatej bardzo dobre i tanie.Jedyne co to temperatura nas wykończyła codziennie ponad 33 stopnie. Jeszcze raz dziękujemy Beacie za wskazówki, udało nam się zobaczyć dodatkowo posiadłość Janukowycza RE: Kijów - Ukraina - lisek - 17.06.2019 Napoleon , oczywiście coś zapodasz . RE: Kijów - Ukraina - myszabe - 17.06.2019 To dobrze że Wam wysłałam materiały e-mailem bo pisanie bloga to długa i żmudna praca. Jeszce kilka dni i pojawi się dopiero relacja z drugiego dnia - wycieczki po Peczersku. Ciesze się, że mogłam pomóc. Pozdrawiam Kijów - Ukraina - napoleon - 25.06.2019 Parę zdjęć z posiadłości Janukowycza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Prime_18x9_LTE przy użyciu Tapatalka Ten jegomość posiadał swoje zoo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Prime_18x9_LTE przy użyciu Tapatalka RE: Kijów - Ukraina - aekzal - 28.06.2019 Super Napoleonki. Wracamy do Kijowa 21.08 do 25.08. tak na gorąco chcemy jeszcze troszkę zobaczyć ale bez spiny. Co do pozostałego opisu i zdjęć jeszcze troszkę i napiszę. RE: Kijów - Ukraina - aekzal - 18.08.2019 Jakoś czasu na zakończenie pierwszego pobytu nie było więc dokończę po następnym powrocie z Kijowa i uzupełnię o nowe punkty. RE: Kijów - Ukraina - aekzal - 24.08.2019 Nareszcie dotarliśmy do jakże rozległych terenów rezydencji Janukowycza. Przepych. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Kijów - Ukraina - aekzal - 24.08.2019 Są i zdjęcia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka RE: Kijów - Ukraina - wojak999 - 22.09.2019 Ostatnio oglądając film "Cold Blood Legacy" zastanawiałem się skąd znam ten duży dom. W filmie rezydencja Janukowycza gra jako szpital psychiatryczny. Dwa lata temu miałem okazję tam być i nawet grać w golfa. Wrażenia są niesamowite. |