Forum Bulgaricus
Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) (/showthread.php?tid=1300)

RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - dżek - 19.05.2020

To katorga a nie wakacje!

RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - myszabe - 19.05.2020

Dżeku... proszę.... to jedyne co mi zostało Wink

Przecież najwięcej jest w artykule obostrzeń sanitarnych, które dotyczą hotelu i służb sprzątających. Czystość zawsze na korzyść klienta. A to co do tej pory było najgorsze w all inclusive czyli tłumy, zostaną ograniczone do połowy. Moim zdaniem brzmi to optymistycznie...i hejtu mi tu proszę nie wylewać, bo to jedyna nadzieja jaka nam pozostała Smile

RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - wolffer - 19.05.2020

... a ja może wykorzystam sytuację i odwiedzę z namiotem "moją" wysepkę na jeziorze k/Malaty (obecnie na Litwie)  Undecided , albo "moje" Dedinky w Słowckim Raju Undecided, albo ostatnio "mój" Miszkolc Undecided  Angel  Confused  Big Grin
albo wszystko to razem Smile ...
bezstresowo, a namiot po wyspie schowam

RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - Wawo - 19.05.2020

Wg mnie to całkiem spoko opcja. Będzie mniej samowolki podczas posiłków.

RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - mahum - 23.05.2020

Co jest ciekawego w Miszkolcu?

RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - wolffer - 23.05.2020

co ciekawego, to zależy od każdego z nas.
Poza basenami (w tym z niewielką jaskinią), parkiem, zamkiem, dzielnicą Lillafured, lasami bukowymi, deptakiem z ogródkami m.in. piwnymi w centrum, to dla mnie atmosfera normalnego miasta, ludzie których poznałem, jakieś tam wspomnienia.
Każda inna osoba może to odbierać inaczej i niczego tu nie znaleźć, ja akurat znalazłem.

Co do tematu COVID i wakacji, to pierwotny plan się sypie. Najpierw odwołany lot Ryanair Miśki z Mamą 30 czerwca do Salonik, a teraz 27 czerwca mój koncert w Nitra (było po drodze). Początek trasy, czyli Słowacja, podróż pozautostradowa przez Serbię i wizyta w Grecji odpadły.
Ciekawe co z zaplanowaną na 6 lipca wizytą w Bułgarii, a potem wspomnianym Miszkolcu ?
Ale raxczej trzeba szykować nowy plan, o którym wspominałem.

RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - bateniki - 24.05.2020

Naj-lepszy plan- brak planów Smile

RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - wolffer - 24.05.2020

Bateniki, moje plany, to są takie plany, które maja tylko główne kierunki wytyczone i nawet czasami zarezerwowane.
Teraz tez jest plan, a to taki, żeby gdzieś wyskoczyć, tj. albo załapać się na resztki starego planu plus coś tam coś tam, albo stworzyć nowy plan, czyli zabrać się samochodem, na wszelki wypadek namiot plus akcesoria i przed siebie lub czasami też w bok Big Grin Big Grin Big Grin

RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - ventosa - 24.05.2020

Ja wiem, że telewizja kłamie- ale dzisiaj mówili, że Bułgaria szykuje się na otwarcie na turystów od 1 lipca.

RE: Wakacje 2020 a pandemia koronawirusa (COVID-19) - kris68 - 24.05.2020

I tego się trzymajmy Smile Sozopol 2 lipiec