![]() |
|
Ujście rzeki Ropotamo - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Bułgaria mniej znana (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Wątek: Ujście rzeki Ropotamo (/showthread.php?tid=1303) |
Ujście rzeki Ropotamo - igi123 - 18.07.2020 Ale mijamy całkiem ładne widoczki po drodze ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka Chwilkę cierpliwości [emoji39] mijamy też rozlewiska Ropotamo i dalsze pejzaże [emoji3] ![]() ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka Po ok. 20 może 30 min. dochodzimy do rezerwatu ujścia rzeki Ropotamo, plaża fajna, dzika ofc, mało ludzi i znowu niektórzy nago to nie robiłem zdjęć[emoji41] środkowej części ![]() ![]() ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka Sama rzeka przy ujściu wygląda tak, da się na pewno od strony begliktash, bo widziałem ludzi, no ale to już zostawię komu innemu[emoji3] ![]() ![]() ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka Ujście rzeki Ropotamo - igi123 - 18.07.2020 Przy okazji stałem się posiadaczem konta VIP na Tapatalku, bo limit się właśnie pojawił. 4.66pln/miesiąc[emoji123] Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: Ujście rzeki Ropotamo - dżek - 18.07.2020 Brawo, przetarłeś szlak. RE: Ujście rzeki Ropotamo - primma - 06.08.2020 No wiec taka sytuacja-wybralismy sie tam w koncu. Pieszo, droga asfaltowa. Z Primorsko to 7.5 km. Miejsce piekne, woda cudna, plaza w ujsciu fajna. Na filmie przeplywam na druga strone, tzn na Ropotamo Beach. Uwaga - jedyna straszna rzecz tam to ryby w wodzie, musialam postarszyc zeby mnie nie laskotaly po brzuchu. RE: Ujście rzeki Ropotamo - dżek - 06.08.2020 Brawo, brawo. Ja muszę pontonem! RE: Ujście rzeki Ropotamo - primma - 06.08.2020 Jak dobrze rozped wezmiesz i skoczysz to machniesz rekami 2 razy i jestes po drugiej stronie RE: Ujście rzeki Ropotamo - dżek - 06.08.2020 Ten rok bez BG. Zobaczymy za rok. RE: Ujście rzeki Ropotamo - primma - 06.08.2020 To planuj wtedy co my to poplyniemy cala grupa. Woda taka jest fajne ze sama niesie. I widoki piekne, powrzucam zdjecia w wolnej chwili RE: Ujście rzeki Ropotamo - primma - 06.08.2020 To tak: w zeszlym roku chcielismy dojsc do Beglik Tasz od strony Maslen Nos ale niestety w srodku lasu musielismy zawrocic bo poprostu zabraklo oznaczen. Wiec w tym roku wyruszilismy droga asflatowa, wzdluz plazy polnocnej. Jak juz sie minie zgielk plazy to warto sie eobrocic bo za nami piekne widoki. ![]() Poz tym trasa bylaby nudna gdyby nie uzrozmaicaly jej male muszki, ktore nas atakowaly w cieniu (wiec warto zabrac cos przeciw komarom). Po jakims czasie mija sie wejscie do Beglik Tasz. My tym razem poszlismy dalej bo byl weekend i tlumy ludzi, no i chcielismy jhak najszybiej dotrzec do celu. Ostatnia czesc tray idzie sie przez teren rezerwatu. Az w koncu.. ![]() Skrecamy na lewo i idziemy kawalek w wodzie (ale mozna ladem na gorze przez las) . Tak wyglada rzeka ![]() To rezerwat wiec nie mozna sie za bardzo rozgaszczac. Plyniemy wiec na druga strone zeby tam sie rozejrzec. ![]() ![]() Piekne miejsce z bajeczna miekka woda w rzece.jest troche skalek i piekne widoki. Wrocimy tu w przyszle wakcje rowniez. ![]()
Ujście rzeki Ropotamo - igi123 - 06.08.2020 Po deszczu nie radzę bo możesz wylądować w Gruzji[emoji6] Wysłane przy użyciu Tapatalka |