![]() |
|
Rawda / Равда - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Regiony, miasta, miejscowości (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Rawda / Равда (/showthread.php?tid=52) |
RE: Rawda - anes17 - 10.07.2015 (10.07.2015 13:25:24)aekzal napisał(a):(10.07.2015 09:32:38)anes17 napisał(a): Mam pytanko jak cenowo wychodzą bilety np za całą rodzinke 4 os dorosłe i 2 dzieci.Wybieramy sie do Primorska planujemy troche pojezdzić transportem miejskim. Super czekam zatem na informacje.Pozdrawiam. RE: Rawda - aekzal - 11.07.2015 (10.07.2015 15:15:37)anes17 napisał(a):(10.07.2015 13:25:24)aekzal napisał(a):(10.07.2015 09:32:38)anes17 napisał(a): Mam pytanko jak cenowo wychodzą bilety np za całą rodzinke 4 os dorosłe i 2 dzieci.Wybieramy sie do Primorska planujemy troche pojezdzić transportem miejskim. Bilety za jedną osobę do: 1. Neseberu 1,2 lewa. 2. Pomorie 2 lewa. 3. Burgas 5 lewa. Wszystkich policzyła pani jako dorosłych włącznie z dzieckiem trzynastoletnim. (09.07.2015 19:28:55)aekzal napisał(a):(09.07.2015 17:32:21)dżek napisał(a):(09.07.2015 17:16:15)aekzal napisał(a): Bistro u Braci serbów - zamówienie dla czterech osób ( pół kurczaka z grila, zupa czorba, kurczak z ryżem, kawarma, frytki, surówka) 18lewa bez napoi. Dżek jak na razie spotkałem tylko w szkle, termin przydatności do spożycia siedem tygodni i jest niepasteryzowane, więc pewnie dlatego tylko w szkle - smak jak dla mnie jedno z najlepszych Bułgarskich piw. Cena w Neseber 1,8 lewa, w Rawdzie 1,3 lewa RE: Rawda - dżek - 11.07.2015 czyli zagorka retro wymiata! RE: Rawda - aekzal - 12.07.2015 (11.07.2015 23:26:52)dżek napisał(a): czyli zagorka retro wymiata! Jest rewelacyjne. RE: Rawda - danaxy - 20.07.2015 ....byłam, widziałam i...nie powaliło mnie.Sklep do sklepu, knajpa do knajpy .Plaża jak plaża. To jest tylko moje zdanie.Dzisiaj poszukam połączeń do Św. Vlas. RE: Rawda - myszabe - 20.07.2015 Rawda jest dobra dla ludzi, którzy pierwszy raz przyjeżdżają do Bułgarii i np. niekoniecznie znają cyrylicę i ruskij jazyk. Wioska ma bardzo dobre połączenie z lotniskiem, z Neseberem i Słonecznym Brzegiem. Dodatkowo jest dużo Polaków, więc i obsługa często mówi lub chociaż rozumie po polsku. I do kompletu, żeby nauczyć się bułgarskiej kuchni - restauracja Chuchura w Rawdzie - z menu po polsku. Za Rawdą może jakoś trudno mi zatęsknić, ale Chuchurę nie raz wspominamy - jako najlepszą bułgarską restaurację, w której do tej pory jedliśmy - a od wyjazdu do Rawdy - było tych restauracji całkiem sporo w Primorsku, jedna w Sozopolu. RE: Rawda - dżek - 20.07.2015 A ja tam zawsze staram się odwiedzać tą mieścinę. W tym roku też po drodze do Sozopola odwiedzimy Rawdę i zajdziemy na obiad do Braci Serbów. Jedyne za czym nie tęsknię to plaże w Rawdzie. RE: Rawda - aekzal - 20.07.2015 Plaże jak plaże, bardzo wąskie, człowiek na człowieku, parasol na parasolu, jedyny plus nie trzeba daleko biec po bardzo gorącym piasku do morza. Dlatego moja rodzina i nasi znajomi chodziliśmy tylko na dziką plażę. Ma ona swój urok i jest oki. Każdy może mieć swoje zdanie. Sama Rawda zdecydowanie większy spokój jak w Neseber czy Vlasie nie wspominając o Słonecznym Brzegu. Pewnikiem nie jest tu tak spokojnie jak w Sinemorec ale dla przylatujących do Burgas świetne połączenie i szybko na miejscu. Wspomnę o żarełku, w naszym odczuciu najlepsze z wszystkich miejscowości w których byliśmy, może poza grilowaną rybą w Ahtopolu. RE: Rawda - aekzal - 23.07.2015 Najświeższe menu i ceny restauracji w Rawdzie 1. Buruna - znajduje się na przylądku [img] host image online[/img][img] image hosting no register[/img][img] windows screenshot[/img]tak wyglądała grilowana makrela [img] image hosting 10mb limit[/img][img] upload a picture[/img][img] image hosting services[/img][img] how to screenshot on windows[/img][img] upload images free[/img][img] how to screen capture[/img]dojście do Buruny od ulicy Briz [img] photo uploader[/img]Potem podam następną restaurację i będzie to Lesso przy ulicy Briz przed hotelem Laguna Beach RE: Rawda - aekzal - 24.07.2015 Restauracja Lesso położona przy ulicy Briz, dojście z centrum Widok hotelu Laguna beach z restauracji Lesso [img] <br />image uploading site[/img]Menu restauracji tylko teraz zdjęć jest sporo. [img] image hosting gif[/img][img] online photo storage[/img][img] screengrab[/img][img] image upload no registration[/img][img] image hosting[/img][img] jpg images[/img][img] picture host[/img][img] img host[/img][img] free picture upload[/img][img] pic hosting[/img][img] photo host[/img][img] pic host[/img][img] image sharing sites[/img][img] upload pics[/img][img] how to capture screen[/img][img] photo hosting sites[/img][img] image hosting 20mb[/img][img] image sharing sites[/img][img] photo hosting sites[/img][img] free image host[/img][img] free image uploading[/img]Giuwecz [img] image url[/img]Na szczęście Byczwata i Adonis mają skromniejsze menu. W Czuczura zdjęć menu nie robiłem. |