Forum Bulgaricus
Mój pierwszy raz w Bułgarii... znaczy się moje pierwsze bułgarskie wakacje :-) - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Mój pierwszy raz w Bułgarii... znaczy się moje pierwsze bułgarskie wakacje :-) (/showthread.php?tid=733)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: Mój pierwszy raz w Bułgarii... znaczy się moje pierwsze bułgarskie wakacje :-) - bzyq_74 - 01.07.2016

Szerokiej drogi, a na miejscu słońca i zimnego pivka.

RE: Mój pierwszy raz w Bułgarii... znaczy się moje pierwsze bułgarskie wakacje :-) - CarlosPL - 01.07.2016

Więc tak. Transfogarska zaliczona, śnieg w lipcu pomacany, widoki uwiecznione... koniec relacji na dzisiaj. Gospodarz mnie poczęstował koniakiem własnej roboty, po całym dniu za kółkiem na rumuńskich drogach wystarczy 😴

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

RE: Mój pierwszy raz w Bułgarii... znaczy się moje pierwsze bułgarskie wakacje :-) - CarlosPL - 03.07.2016

Dzisiaj byliśmy w Sybinie... na most kłamców nie ma już po co iść po nas [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]. Sybin bardzo nam się podobał, podobnie jak w Sighisoara. Tylko trochę ciężko było z wózkiem. Bardzo miło mnie zaskoczyła droga Sibiu do Sighisoary. Jutro wyjazd do Bułgarii.
Pobyt w Rumunii będziemy bardzo miło wspominać. Dużą zasługa w tym gospodarzy i których się zatrzymaliśmy.

Mój pierwszy raz w Bułgarii... znaczy się moje pierwsze bułgarskie wakacje :-) - CarlosPL - 12.07.2016

Pozdrawienija ze słonecznej Bułgarii, jest super 😎
[Obrazek: 60b1e9acaa79acb1f1517e97f87fdb28.jpg]

RE: Mój pierwszy raz w Bułgarii... znaczy się moje pierwsze bułgarskie wakacje :-) - aekzal - 12.07.2016

Nadawaj. Po powrocie opisz troszkę więcej o pobycie i tym co zobaczyłeś oraz co polecasz w Rumunii. Pozdrawiam i życzę super wypoczynku.

Mój pierwszy raz w Bułgarii... znaczy się moje pierwsze bułgarskie wakacje :-) - CarlosPL - 13.07.2016

Krótka dygresja po wizycie w Nesebyr.
Spacerujemy po starym mieście. Ja z młodym lgniemy do cienia jak muchy do lepu a dziewczyny latają jak kot z pęcherzem o straganu do do straganu. Robię zdjęcia, gawronię się to tu to tam itp. itd. Po jakimś czasie mówię im patrzcie tu są jakieś ruiny, widzieliście? Łooo [emoji15] nie zauważyłyśmy. Mówię do córki ta chińszczyzna przycmiewa to co wartościowe i to po co tutaj przyjechaliśmy. Na co ona, tato chińszczyzna jest dobra bo tania. Roz***ała mi system [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
[Obrazek: 623d07459527831cc4ca53c8ad14e394.jpg]
[Obrazek: fb4c77bdc92194744e9ec88bd8680150.jpg]
Pozdro... [emoji41]

RE: Mój pierwszy raz w Bułgarii... znaczy się moje pierwsze bułgarskie wakacje :-) - peter - 13.07.2016

Carlos dasz radę

RE: Mój pierwszy raz w Bułgarii... znaczy się moje pierwsze bułgarskie wakacje :-) - CarlosPL - 13.07.2016

Jasne, co mam nie dać. Co wieczór przyjmuje % by mieć siłę na kolejny dzien 😀.

RE: Mój pierwszy raz w Bułgarii... znaczy się moje pierwsze bułgarskie wakacje :-) - dżek - 13.07.2016

Nessebar poraża pięknem architektury i niestety przytłacza całą straganową otoczką.

Wypoczywajcie!

RE: Mój pierwszy raz w Bułgarii... znaczy się moje pierwsze bułgarskie wakacje :-) - Marszer - 14.07.2016

Dlatego w Nesebarze trzeba być rano - wtedy dopiero zaczynają rozkładać stragany, a ludzi jeszcze mało.
Z każdą godziną przybywa turystów i około 11-12 trzeba uciekać.