![]() |
|
Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii ! - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Pozostałe tematy bułgarskie. (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=57) +--- Wątek: Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii ! (/showthread.php?tid=829) |
RE: Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii ! - golibroda - 04.01.2017 wkrak, a jak to rozłożyłeś w czasie, noclegach i kilometrach ? Tak prawdę mówiąc nie wiem co ile może mi zająć. Raczej zwiedzanie powierzchowne bez muzeów. Aaaa zapomniałem jeszcze zamek Peres czy jakoś tak ![]() myszabe, Primorsko też mi kiedyś wpadło w ucho (oko) i rozważałem tą miejscowość ... Dziękuję za kolejne podpowiedzi. Pozdrawiam Piotr RE: Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii ! - dżek - 04.01.2017 Poczytaj moją relację z 2016 roku. Może coś Ci się przyda. A Sozo...rullez! Nie ma lepszej miejscówki w BG! Ale to moje subiektywne zdanie! RAMEN! RE: Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii ! - wkrak - 04.01.2017 Pierwszy dzień jedziesz na maksa. Później jeżeli chcesz pozwiedzać, to w takim dniu robisz maks 300 km dziennie. I gdzieś tam po drodze są noclegi, których w Rumunii jest dużo. Widzę, że czegoś nie wiesz o Rumunii. Jesteśmy w Transylwanii (Siedmiogrodzie) i jedziemy przez południowe Karpaty, żeby dojechać do Bułgarii - mamy takie drogi: -Braszów-wulkany błotne-Buzau -Braszów-Bukareszt -Transfogarska -Sibiu-Ramnicu Valcea -Transalpina -Deva-Tag Jiu Czyli jest sześć dróg. Jeżeli jedziesz jedną drogą tam i drugą z powrotem, to trzeba obrócić trzy razy. Czyli lądujesz w Bułgarii min. 3 razy, jeżeli chcesz dużo zobaczyć w Rumunii. Odpuszczasz zamek Peles albo wulkany błotne, bo to są zupełnie różne trasy. RE: Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii ! - golibroda - 04.01.2017 dżek, Dużo ciekawych informacji logistycznych, na pewno niektóre wiadomości wykorzystam ![]() wkrak, No tak, na razie nie zastanawiałem się nad drogą tylko wbijałem pinezki w mapę, rzeczywiście trudno nad tym zapanować ... znaczy tymi zabytkami po drodze ![]() Dziękuję bardzo i liczę na więcej ![]() Pozdrawiam Piotr P.S. Czy da się pojechać na wybrzeże bułgarskie "w ciemno" zresztą tak jak po drodze przez Rumunię ? RE: Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii ! - tata - 04.01.2017 Jedną rodziną spokojnie. Choć najlepsze miejscówki znikają jeszcze przed nowym rokiem Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka (04.01.2017 17:03:44)myszabe napisał(a): A ja mimo iż byłam w Białej i na Karadere promować będę Primorsko. Będąc tam samochodem można znaleźć mnóstwo spokojnych ustronnych miejsc - na plaży i oczywiście mnóstwo urokliwych miejsc - Belintasz, Maslen Nos, Duni, ujście rzeki Ropotamo. Dla mnie zawsze numer jedenPrimorsko było we wstępnych planach na 2017 ale ta miejscówka w Białej tak nas zauroczyla ze stwierdziliśmy że nie będziemy kombinować bo lepsze jest wrogiem dobrego. Ale kiedyś musze w końcu tam zawitać. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka RE: Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii ! - makej - 04.01.2017 (04.01.2017 16:42:20)golibroda napisał(a): Dziękuję, Jeśli chcesz po drodze do Bułgarii zahaczyć o Konstantę to dalej, już Bułgarii, obowiązkowym punktem jest Kaliakra - najbardziej wysunięty w morze półwysep z pięknymi kolorowymi klifami niczym Góry Colorado i rajska zatoka Bolata. To tak ku uciesze oka. RE: Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii ! - golibroda - 05.01.2017 Konstanca nie po drodze tylko jako wypad z Bułgarii na jeden dzień. Ale i półwysep wezmę pod uwagę ![]() Dziękuję bardzo Pozdrawiam Piotr RE: Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii ! - arka - 05.01.2017 Zdravej....Te))) Ja bym zapro wybrz jeziora Popowego z widokiem na Olimp w Grecji To mój taki typ ![]() Tam w kierunku tej wysepki ....No po drugiej stronie jeziora jest widok na południowy Piryn! Taka odkryta czeluść przestrzeni otwartej i tam widok wyrywa gały z korzeniami wraz z sercem! Także widać- jak majaczy se w oddali grecki Olimp! Chyba nawet w Czarno Górze takiej gledki niet!!! A byłem ja na samym Lovczenie /znowu się chwali chwalipięta / ![]() Jeziorko jest na wys. ponad 2300 mnpm ..... RE: Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii ! - golibroda - 05.01.2017 Dziękuje bardzo ładne widoki, ale wycieczek wysokogórskich nie planuję ![]() Pozdrawiam serdecznie Piotr RE: Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii ! - bateniki - 05.01.2017 https://www.google.bg/maps/@41.69327,23.5149325,3a,76.8y,9.6h,80.22t/data=!3m8!1e1!3m6!1s-fBnqd0tym-s%2FV7iDjr3d3iI%2FAAAAAAAAAS8%2Fzk7K5CSbFcIW4WsurFkJfqGJFsaG37GpgCLIB!2e4!3e11!6s%2F%2Flh6.googleusercontent.com%2F-fBnqd0tym-s%2FV7iDjr3d3iI%2FAAAAAAAAAS8%2Fzk7K5CSbFcIW4WsurFkJfqGJFsaG37GpgCLIB%2Fw203-h100-k-no-pi0-ya245.60364-ro-0-fo100%2F!7i6144!8i3072 А jednak? |