Forum Bulgaricus
Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] (/showthread.php?tid=847)

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - igi123 - 07.07.2017

Ano bo jedzie w nocy Big Grin W-g mnie lepiej głównymi drogami w takim przypadku Smile

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - golibroda - 07.07.2017

No tak, a w dzień ?

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - igi123 - 07.07.2017

W dzień i np. w weekend moze się korkować właśnie w Mangalia i Albena, z drugiej strony most w Ruse to zawsze jest niewiadoma, przejazd 20 min. albo 2 godziny  Big Grin W zeszłym roku jechałem przez Dobricz (remont na moście) i było OK, 30 min. na granicy w Negru Voda i trochę rozwalonej nawierzchni po BG stronie, dlatego polecam tą drogę do Warny i okolic  Cool
Mimo wszystko standardowa trasa biegnie przez most w Ruse, kilkanaście razy już przejeżdżałem i żyję  Smile Jak ktoś ma dobre i szybkie wiadomości z tej granicy to dlaczego nie? Tongue

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - golibroda - 08.07.2017

OK, czyli Ruse albo wybrzeżem Smile

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - igi123 - 08.07.2017

Tak Big Grin
Mozna do BG w okolicach Bukaresztu wjechać mostem w Ruse, promem w Silistra, przejściami drogowymi w Negru Voda i Vama Vehe
Czekam też na śmiałka co przepłynie Dunaj w pontonie, kajaku itp i dalej nad Morze Czarne Big Grin Big Grin Big Grin
A potem to opisze na naszym forum Cool

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - ade - 08.07.2017

pojechałem przez Ruse, most około 30 minut ale gdyby nie ominięcie tirów wzorem lokalesów to może i godzina by zeszła, droga do i od granicy bardzo dobra poza tym

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - bateniki - 08.07.2017

TIR-i zawsze trzeba omijać!!!

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - igi123 - 08.07.2017

Na moscie w Ruse i w Widyń tiry mają swoją kolejkę a my szaraczki swoją  Big Grin Na granicy zawsze trzeba kolegów z duzych omijać, faktycznie tego nie dodałem, ale to oczywista oczywistość, a przynajmniej taki mi sie zdawało  Tongue
Czyli ade juz w BG, miłych wakacji  Rolleyes

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - ade - 09.07.2017

omijać, ale na moście są tylko dwa pasy a z przeciwka też auta jadąBig GrinTongue ale jak widać da sięWink

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - bateniki - 09.07.2017

Jak bym zrobyl remont mostu, to bym tak przerobyl 1 piętro (obecne tylko tori kolejowe)
że by auta też mogly jechać Smile