Forum Bulgaricus
Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat ! (/showthread.php?tid=43)

RE: Czernomorec, Obzor czy Łozeniec by jacky & maryla ...... - jacky6 - 25.03.2016

(20.03.2016 10:21:50)Wawo napisał(a): Niedziela palmowa czyly?!

[Obrazek: 2uhmni0.jpg]

Z moherowymi życzeniami spieszę ...

RE: Czernomorec, Obzor czy Łozeniec by jacky & maryla ...... - jacky6 - 31.03.2016

informacje znad Morza Czarnego ...
pytanie - czy owe kontrole na serio czy to żart prima aprilis ?
tudzież jak to będzie latem ...

RE: Czernomorec, Obzor czy Łozeniec by jacky & maryla ...... - jacky6 - 01.04.2016

[Obrazek: 289hh1y.jpg]

widok z netowej kamerki z plaży w Łozeńcu sprzed chwili...
od przedwczoraj jacyś goście kręcili się koło plażowej kafejki wybudowanej tam niezbyt legalnie dobrych ileś tam lat wstecz...
teraz została rozebrana - jako nie mająca zgodności z przepisami sanitarnymi..
czyli widać pełne dążenie do czystości plaży...
zajrzę tam kontrolnie na początku sezonu ...

RE: Czernomorec, Obzor czy Łozeniec by jacky & maryla ...... - jacky6 - 10.04.2016

polowanie ale nie na muchy czyli do czego zmierza świat ...

RE: Czernomorec, Obzor czy Łozeniec by jacky & maryla ...... - wkrak - 24.04.2016

Jakie w końcu są plany dojazdowe do BLG? Bo jesteśmy ciekawi.

RE: Czernomorec, Obzor czy Łozeniec by jacky & maryla ...... - dżek - 24.04.2016

(24.04.2016 19:17:49)wkrak napisał(a): Jakie w końcu są plany dojazdowe do BLG? Bo jesteśmy ciekawi.

Jacky się szwenda po Italii...na razie chyba nie wchodzi na forum...

RE: Czernomorec, Obzor czy Łozeniec by jacky & maryla ...... - jacky6 - 24.04.2016

(24.04.2016 20:14:39)dżek napisał(a): Jacky się szwenda po Italii...na razie chyba nie wchodzi na forum...

Wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy z pielgrzymki.
Napięty program, super pogoda, multum przeżyć i wrażeń.
Jeszcze bolą mnie nożyska - jakieś zakwasy się wzięły.

A tu dzisiaj w necie znajduję info, iż w BG dopiero co świętowano Łazarowdien.
Trochę o tym znalazłem w necie...
Ale o tym za chwilę, bo multum zaległej poczty...

RE: Czernomorec, Obzor czy Łozeniec by jacky & maryla ...... - Tosho - 24.04.2016

Lazarowden był wczoraj, dziś Cwetnica czyli Niedziela Palmowa

RE: Czernomorec, Obzor czy Łozeniec by jacky & maryla ...... - jacky6 - 24.04.2016

(24.04.2016 21:12:07)Tosho napisał(a): Lazarowden był wczoraj, dziś Cwetnica czyli Niedziela Palmowa

Dzięki Tosho - chciałem o tym napisać ale lapek mi się co chwila wiesza...

a w międzyczasie pozdrowienia z naszego udziału w środowej audiencji ( na godzinę przed ) ...

[Obrazek: 2zzj6a1.jpg]

na placu Św. Piotra...

najbliższy tydzień ma nas uziemić w chałupie - bo zimno - więc trochę nadrobię zaległości po 9 dniach pielgrzymowania ...

(24.04.2016 19:17:49)wkrak napisał(a): Jakie w końcu są plany dojazdowe do BLG? Bo jesteśmy ciekawi.

Plany i to takie wielowariantowe cały czas się tworzą.
Z jednej strony do zaliczenia przewiduję wielokroć odkładane punkty jak choćby Delta Dunaju czy Horezu, z drugiej zaś strony - całkiem nowe obiekty.
Mając dużą - wręcz totalną - swobodę czasową - nie muszę się nigdzie spieszyć ...
Właściwie to jedynym ogranicznikiem pozostają warunki pogodowe - bo drugi ogranicznik zwany SQS - może da się oszukać.
Wszystko w swoim czasie ...
Póki co - mam do obrobienia i opublikowania na rozmaitych portalach oraz forach - prawie 3.000 fotek z Italii...
A mam zwyczaj pod koniec każdego dnia weryfikować nowe zasoby i wyrzuć w kosmos nieudaczników...
Zatem proszę o cierpliwość ...
Nadal podtrzymuję datę wyjazdu po 15 maja ...