![]() |
|
Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] (/showthread.php?tid=1018) |
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - igi123 - 22.03.2018 (22.03.2018 15:16:30)tomeks napisał(a): Dzięki. A ten odcinek jest już wyremontowany? Bo na StreetView jest tragedia ale zdjęcia z 2012 r:Jest nowa nawierzchnia, roczna albo dwuletnia, z tym że w Kekcse robili w zeszłym roku kanalizacje (ok. 2 km) i nie wiem czy skończyli
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - dżek - 22.03.2018 (22.03.2018 15:51:28)kris68 napisał(a): Ja bym tam jechał przez Tokaj. Niby dalej o 10 km Popieram! RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - grzesiekp - 22.03.2018 Ja też polecam jazdę przez Tokaj. Przed samym Tokajem polecam jedzenie w restauracji Lebuj (po prawej stronie). dobre jedzenie i na miejscu można kupić dobre winko. Pani mówi po polsku, fajnie z nią się rozmawia. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - igi123 - 22.03.2018 Do Tokaj polecacie przez Encs czy Sarospatak? RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - bateniki - 22.03.2018 To zależy z jakiego kierunku dojeżdasz
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - kalachol - 22.03.2018 Zależy jak chcesz wjeżdżać na Węgry. Ja jeżdżę przez Sátoraljaújhely, bo mi tak wygodnie. Ty jadąc z Małopolski pewnie przejedziesz przez Koszyce. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - igi123 - 22.03.2018 Mam taką trasę, że omijam Koszyce przez Budimir i Kosickie Olsany, ale tam znowu w zeszłym roku autostrade budowali . Przez Tokaj już ładnych pare lat nie jechałem, ale winko i ta rybna knajpka po prawo wabi... ![]() Kolega pytał jak się dostać do Carei, no to przez Kisvarda będzie miał mniej km. niż przez Tokaj. Ale to ostatnie miasteczko jest urocze i warto się zatrzymać na trochę dłużej, tylko w podróży nie zawsze się tego czasu wygospodaruje
RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - tomeks - 23.03.2018 Właśnie planujemy jechać prze przejście Sátoraljaújhely lub nawet Pácin, a z małymi dziećmi to każda minuta oszczędzona w trasie jest ważna, chociaż i tak gdzieś u Madziara trzeba będzie obiad zjeść więc ten Tokaj kuszący. RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - kris68 - 23.03.2018 Nie wiedziałem, że w Lebuj mówi ktoś po polsku a jem tam zawsze zupkę rybną - polecam Do Tokaju zdecydowanie polecam przez Sator... nie przez Encs. Tak jak pisałem wcześniej od Sator... do Tokaju jest ok 40 km spokojnej jazdy na tempomacje w granicach 100-110 km/h Przez Encs jest to nie osiągalne RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2018] - kris68 - 23.03.2018 Jeśli jedzie ktoś przez Koszyce to już lepiej dojechać do Miszkolca i odbić na Debreczyn bez kombinacji Encs-Tokaj. Za Miszkolcem przed Polgarem nad rzeką Tisza (Cisa) polecam restaurację Sziget Csárda. Tam jadłem najlepszą zupkę rybną na Węgrzech |