![]() |
|
Tym razem Burgas jest i Rawda - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Wszystko o Bułgarii (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Relacje z pobytu i podróży (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Tym razem Burgas jest i Rawda (/showthread.php?tid=1205) |
RE: Tym razem Burgas jest i Rawda - aekzal - 17.07.2019 Makej pozdrawiamy i pozdrów Arletkę. Ten schweps z whisky idzie jak woda. Sam się nie spodziewałem takiego dobrego drinka. RE: Tym razem Burgas jest i Rawda - bateniki - 17.07.2019 Taki maly oftopic bezalkoholowy ![]() Sweps mandarynka u nas bil od samego początku jak zaczely produkować w fabryce w Blagoewgradzie w latach 70 0,25 i 1 L w smakach: - Zloty portokal /pomarancz/ - Mandarynka -Ananas /niestety już ten smak nima/ -Grejpfrut -Bitter lemon -Tonic W cenie 0,15 lv za male i 0,60 lv za litra. Normalny napoj typu lemoniada i podobny kosztowali 0,05 lv za 0,25 fruktoza i oranżada to już 0,12 lv A koka kola i później pepsi to bagatela 0,25 lv W tedy dostawalem do szkoly kieszonkowe cale 10 stotinek
RE: Tym razem Burgas jest i Rawda - aekzal - 18.07.2019 No tak było tylko kasy nie było. Smutne. Dzisiaj 1,5l - 1,89 w promocji. Jak to się ma do dzisiejszego kieszonkowego dzieci? RE: Tym razem Burgas jest i Rawda - aekzal - 18.07.2019 Dzisiejszy dzień plażing. Tylko po dojściu do plaży idziemy w prawo parkiem jakieś 300m. Ta część parku również super na odpoczynek po zejściu że słońca. Krótki odpoczynek na hamaku przed powrotem na kwaterę. W tej części jest dziewięć hamaków. Tylko dwa były zajęte. ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka RE: Tym razem Burgas jest i Rawda - aekzal - 18.07.2019 Obiecałem najeść się za parę osób na festiwalu grila i to zrobiłem. Jedzenie dobre tylko zgrilowane wcześniej i podgrzane na ruszcie. Kawał wieprzowiny podgrzane i potem pokrojone, dwa szaszłyki drobiowe, papryki, dwa razy frytki, sałatka szopska, sałatka ziemniaczana, dwie sałatki i piwo z nalewaka 43leva. Festiwal grilla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Nasze menu, jeszcze pieczarki grillowane. ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Potem troszkę fotek z parku i deptaka. Tym razem Burgas jest i Rawda - aekzal - 18.07.2019 Zaczynamy od Wiecznego ognia bez ognia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Fontanna przy wyjściu z parku na deptak ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Spacer deptakiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Nasz basenik i super leżaczki oraz łóżeczka. ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka RE: Tym razem Burgas jest i Rawda - napoleon - 18.07.2019 Koło tego pomnika zwanego panteonem schodzimy zawsze na plaze pamiętam jeszcze jak tam palił się płomień i stała warta z bronią. Idąc dalej od pomnika ok 400m na ul Gen.gurko po lewej stronie jest doner kebab bardzo dobrze mi się kojarzy często tam jemy i po naszem się dogadasz.Jak juz zjecie to powinniście zejść do skrzyżowania z car simeon i w prawo kawałeczek tam jest market brawo tam wszystko jest biały rum tez RE: Tym razem Burgas jest i Rawda - aekzal - 18.07.2019 Wielki plus dla Ciebie ale po powrocie z smartfona nie da rady. Kebaba pewnikiem zjemy, z młodym lubimy. Właśnie kończymy whisky i jutro zerknę do sklepu za rumem ale tylko Savoy. RE: Tym razem Burgas jest i Rawda - myszabe - 18.07.2019 To co najbardziej zapamiętałam z Burgas to właśnie ten park nadmorski, gdzie ciągną się przeróżne płace zabaw i miejsca odpoczynku. Pomysł z hamakami świetny !!! RE: Tym razem Burgas jest i Rawda - dżek - 18.07.2019 Z tego parku to najbardziej mi utkwił w pamięci pomnik Mickiewicza. |