![]() |
|
Kursy Leva na wybrzeżu - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Pieniądze (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Kursy Leva na wybrzeżu (/showthread.php?tid=283) |
RE: Kursy Leva na wybrzeżu - Wawo - 02.09.2015 Te kursy w Konstantynie to sprzedaży. RE: Kursy Leva na wybrzeżu - Bulgarius - 02.09.2015 Skup Wawo a sprzedaż jak dobrze pamiętam 1,96 lub 1,97 i to mi troszkę podpadło - tam chyba karku siedział za budką i czekał na znak. Dlatego się nie skusiłem i wymieniłem tam gdzie wczoraj po 1,94. RE: Kursy Leva na wybrzeżu - Wawo - 02.09.2015 na 100%! w którym to dokładnie miejscu ? RE: Kursy Leva na wybrzeżu - Bulgarius - 02.09.2015 Mijasz budkę policyjną, potem są dwa markety całodobowe. I ten kantor jest między budką policyjną a marketem. Bliżej marketu. Jak pojadę na Kaliakarę i nie zapomnę to wjadę i zrobię zdjęcie. RE: Kursy Leva na wybrzeżu - Wawo - 03.09.2015 No fajnie by bylo bo to dobre ponad 500 metrów od siebie, po drodze jeszcze stacja benzynowa A info na przyszłość coby nikt sie nie naciął.
RE: Kursy Leva na wybrzeżu - Bulgarius - 03.09.2015 Tak na szybko to zdjęcie tego marketu o którym pisałem wyżej. W markecie też jest kantor i tam wczoraj skup był po 1,93 lewa za euro. ![]() Ja polecam bezpieczną wymianę 50 metrów przed pocztą po 1,94 u młodej dziewczyny. RE: Kursy Leva na wybrzeżu - ewjanna - 05.09.2015 St. Vlas 03.09 euro 1,92 we wszystkich kantorach, bank obok poczty 1,93 dolar 1.68 1,70 04.09 euro 1,92 kantory, bank 1,94 dolar 1,69 kantory, bank 1,72 RE: Kursy Leva na wybrzeżu - Bulgarius - 05.09.2015 Dzisiaj w Warnie znalazłem kurs po 1,955 koło teatru i opery. Wklejam fotkę, bo Wawo nie będzie wierzył. ![]() ![]() Ale nie to jest najważniejsze. W okolicy tego kantoru kręciło się kilku kolesi, którzy chcieli kupić euraki i nic by w tym nie było dziwnego, gdyby nie incydent z wieczornego powrotu. Zaczepia mnie gościu, że kupi euro - ja nie jestem zainteresowany. Za minutę podjeżdża następny koleś na rowerze i opowiada mi historię, że musi kupić na siłę euro. No i tu zaczyna się historia, bo proponuje mi po 2 lewy za euraka. Ja się zgadzam i mówię, żeby mi pokazał czy ma lewy. Nieufnie wyciąga lewy i mi pokazuje. Ale między nimi dostrzegam jakieś inne banknoty - których nie znam. Na pytanie co to jest i dlaczego nie pójdzie do kantoru kupić będzie taniej niż po 2 lewy. Macha ręką coś przeklinając i odjeżdża. Nie jestem znawcą bułgarskich banknotów ale te, które mu gdzieś z dołu wystawały były inne nie widziałem takich. Ta historia jest ku przestrodze, aby nikt się nie połaszczył się na kilka groszy. RE: Kursy Leva na wybrzeżu - dżek - 05.09.2015 Chcieli ci opylić wycofane z obiegu banknoty. RE: Kursy Leva na wybrzeżu - Bulgarius - 05.09.2015 Prawdopodobnie tak Dżeku. Tak jak pisałem z góry miał obecnie używane lewy a pod spodem w pliku na pewno inne banknoty nie widziałem całego banknotu - pewnie stare lewy, często się o tym słyszy. I tak próbują nabierać turystów. |