Forum Bulgaricus
Revolut - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Pieniądze (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Revolut (/showthread.php?tid=1087)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

RE: Revolut - bateniki - 17.05.2022

U mnie niestety dalej wszystkie konta są LT...

RE: Revolut - Slavekk - 18.05.2022

(17.05.2022 12:55:26)bateniki napisał(a): U  mnie niestety dalej wszystkie konta są LT...

A który nr wersji aplikacji Revolut (jeśli Android, bo i tak o iOS nic nie wiem)?
Mnie się apka zaktualizowała do wersji 8.53 w poniedziałek i we wtorek zobaczyłem że jest nr loklany.
Podstawowy rachunek w Revolucie masz w PLN czy BGN?

RE: Revolut - bateniki - 18.05.2022

Sam sobie zaktualizowalem, patrząc na twego posta.
Zrestartowalem telefon i...nic Sad
Jak można ustalić który jest podstawowy?
Ja mam po pare groszy w EUR, BGN, PLN, HUF i RON
Sprawdzalem wszystkie- to samo
Tylko w EUR jest opcja :
przelew lokalny i SWIFT
A przed litewskim kontem mialem polskie co my bilo bardzo wygodne.
Teraz sie gymnastykuje- w miesiącu sukcesywne zasilam konto R mojego syna, a on raz w miesiącu my przelewa w polskim banku.

p.s. z innej beczki:

Zgodnie ze zaleceniach o zmiany karti VISA co sie normalno konczy na 09/2023 (wypukla)
dostalem pod koniec lutego, a stara miala dzialać do polowe kwietnia.

Ponieważ stara placilem na kilka miejsc cyklicznie to sie nie speszylem z aktywacji nowej.
I stara karta dzialala do dzisiaj Smile
Bo takiego maila dostalem, że to już ostatny od ostatnich terminów i wczoraj specjalne poszedlem do sklepu zaplacić z PIN Smile

RE: Revolut - Slavekk - 19.05.2022

(18.05.2022 15:16:17)bateniki napisał(a): Jak można ustalić który jest podstawowy?
Ja mam po pare groszy w EUR, BGN, PLN, HUF i RON
Sprawdzalem wszystkie- to samo
Tylko w EUR jest opcja :
przelew lokalny i SWIFT
A przed litewskim kontem mialem polskie co my bilo bardzo wygodne.
Teraz sie gymnastykuje- w miesiącu sukcesywne zasilam konto R mojego syna, a on raz w miesiącu my przelewa w polskim banku.

Kiedy zakładałeś konto Revolut to się przedstawiłeś "jako Polak" czy "jako Bułgar"?
adres, telefon w danym kraju, dokument tożsamosci...

Jeśli ten drugi przypadek, to nie wiem czy Revolut jest taki zmyślny by udostępnić polski IBAN każdemu posiadaczowi subkonta w PLN, czy tylko tym którzy założyli konto z Polski, z polskim nr telefonu itd. Czas pokaże.
A masz w R. konto lokalne w BGN?

PS. Z tymi wymianami kart to oni tłumaczą, że przechodzą na własne "procesowanie" (cokolwiek to znaczy) transakcji kartowych, a niektóre starsze na to nie pozwalają.
Żeby było śmieszniej mnie wymienili kartę... wirtualną, a plastik wydany 3 miesiące później już zostawili.

RE: Revolut - Slavekk - 01.07.2022

Od dziś (01.07.2022r) Revolut świadczy usługi jako bank.
Revolut Payments UAB weszło do Revolut Bank UAB.
Zmiana głównie formalna.

RE: Revolut - wafer - 03.07.2022

Oprócz debetówki Revolut mam również kartę kredytową Revolut - fajna sprawa, duży limit, działa jak debetówka bez ciągłego zasilania jak przypadku debetówk,i ale uwaga - nie wszyscy tzw. akceptanci czyli operatorzy płatności (banki i firmy obsługujące płatności) akceptują płatności kredytówką Revolut. Próba płatności w niektórych miejscach (np. restauracje Happy, drogerie Lilly) kończy się niepowodzeniem, przy czym brak jakiegokolwiek komunikatu o odrzuceniu płatności w terminalu (nie i koniec) i w aplikacji Revolut. Debetówka Revolut działa w tych miejscach bez problemu.
Znalazłem obejście problemu - podpięcie kredtówki Revolut pod "kartę wszystkich kart" czyli kartę Curve z którą wszystko działa bez problemów.

RE: Revolut - Slavekk - 04.07.2022

^^^ jeszcze dwa miesiące takich sztuczek Big Grin
Po wakacjach Curve (w planie darmowym) dopuści tylko dwie karty do użytku.

A tymczasem...
Na forum Revoluta pojawiła się informacja, że od 8 lipca '22 nie będzie można konta Revolut doładowywać z karty kredytowej.
Nie wiem czy to dotyczy wszystkich użytkowników czy np. brytyjskich.
Ja żadnego powiadomienia o tym nie dostałem, ludzie cytują info  z otrzymanych maili.
Na wszelki wypadek przerzuciłem tysiaka z KK Santandera...

RE: Revolut - igi123 - 04.07.2022

Revolut pobiera 1% prowizji przy wypłacie z bankomatu w weekend niezależnie, która to jest transakcja

RE: Revolut - marecki - 04.07.2022

(04.07.2022 08:37:27)Slavekk napisał(a): ^^^ jeszcze dwa miesiące takich sztuczek Big Grin
Po wakacjach Curve (w planie darmowym) dopuści tylko dwie karty do użytku.

A tymczasem...
Na forum Revoluta pojawiła się informacja, że od 8 lipca '22 nie będzie można konta Revolut doładowywać z karty kredytowej.
Nie wiem czy to dotyczy wszystkich użytkowników czy np. brytyjskich.
Ja żadnego powiadomienia o tym nie dostałem, ludzie cytują info  z otrzymanych maili.
Na wszelki wypadek przerzuciłem tysiaka z KK Santandera...

Jest na to obejście - kartę podpiąć pod GooglePay i doładowanie na Revolut zrobić z GooglePay.
Mi jakoś na początku roku Revolut zwariował i nie mogłem zrobić doładowania z karty (Santandera), wiec podpiąłem kartę pod GooglePay i zasiliłem konto Revolut z GooglePay.

Co więcej - doładowanie z GooglePay mam natychmiast...a jak zrobię doładowanie z karty Santandera to środki widoczne są dopiero po kilku/kilkudziesięciu minutach.

RE: Revolut - Slavekk - 04.07.2022

@igi123 jestes pewny, że ten 1% to za wyplate, a nie za przewalutowanie?

@marecki nie wiem w czym miałeś problem, u mnie zawsze środki z KK Santander pojawiają się natychmiast na koncie Revolut.
A myk z GPay zapamiętam Big Grin