Forum Bulgaricus
Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Wersja do druku

+- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum)
+-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] (/showthread.php?tid=847)

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - dżek - 21.07.2017

Ktoś Cię zmuszał do jazdy przez Rumunię a szczególnie przez odradzany odcinek Oradea - Deva?

Każdy jedzie jak chce.

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - bzyq_74 - 21.07.2017

Czyli jest potwierdzenie że Oradea-Deva już 5-ty rok w remoncie [emoji23]

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - piwosz101 - 21.07.2017

Dżek ja tylko chce przestrzec przed błędem jaki ja popełniłem innych a Ty oczywiście atak. Jak Cię ta informacja nie interesuje to po prostu nie pisz bez sensu.

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - bateniki - 21.07.2017

Kolego Piwosz101, od lat na forum jest w kólko ostrzeżenie :
NIE jechać trasa Oradea-Deva.
Ale przez jeden odczynek, od razu że by nie jechać prez Romunia?
Trocha bez sensSmile
To tak samo jak ja w 2010 pojechalem w Serbij trasa Pożarevac-Zajchar z autkem matiz naladowane 200 kg tynku i przednie opony mialem zdarte do drutu- że bym odradzal jazde przez SRB Smile

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - dżek - 21.07.2017

Ja ten błąd popełniłem 5 lat temu i na Rumunię się nie obrażam.

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - piwosz101 - 21.07.2017

Ok. Nie będę pisał o swoich spostrzeżeniach z podróży skoro już wszyscy wszystko wiedzą.... Dziękuję za krótki pobyt na forum. Nie będę się więcej udzielał. Pozdrawiam.

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - wojtekpl - 21.07.2017

Nie ma się co obrażać, wystarczyło zapytać/poczytać forum przed wyjazdem (po to jest), a nie eksperymentować na sobie Smile

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - makej - 21.07.2017

(21.07.2017 18:58:29)piwosz101 napisał(a): Ok. Nie będę pisał o swoich spostrzeżeniach z podróży skoro już wszyscy wszystko wiedzą.... Dziękuję za krótki pobyt na forum. Nie będę się więcej udzielał. Pozdrawiam.

Przecież nikt nie mówi żebyś się nie udzielał na forum, bo informacja o owym odcinku jest bądź co bądź cenna - ktoś ostatnio pytał czy Oradea - Deva jeszcze w remoncie - więc jest odpowiedź z pierwszej ręki.
Chodzi tylko o pierwsze zdanie : " Nie jedźcie przez Rumunię jeśli możecie "
Nie można tak generalizować, ja nie wyobrażam sobie nie jechać przez Rumunię...
Pozdrawiam.

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - ew-cia - 21.07.2017

(21.07.2017 18:19:21)piwosz101 napisał(a): Nie jedźcie przez Rumunię jeżeli możecie. Masakra. Droga Oradea - Deva to masakra. Wahadła, 2/3 drogi asfalt, 1/3 drogi szuter. Pełno ciężarówek z budowy. Jechałem tydzień temu i nie polecam. Polecam dojazd przez Serbię pomimo godzinnego stania na granicy Węgiersko-Serbskiej i godzinnego na granicy Serbsko-Bułgarskiej. Zresztą na granicy Bułgarsko-Rumuńskiej i Rumuńsko-Węgierskiej również stałem po pół godziny.

Również zaliczyliśmy tę trasę (w maju 2016), ale z jazdy przez Rumunię nie rezygnujemy. Jeździmy teraz autostradami. A swoją drogą to dzięki temu przejazdowi przypomniałam sobie wszystkie możliwe modlitwy  Smile
Przez kilkanaście lat jeździliśmy przez Serbię, teraz przekonałam się do jazdy przez Rumunię.

RE: Dojazd przez Rumunię - informacje i pytania dot. trasy [2017] - Wawo - 21.07.2017

Swoja droga jestem ciekaw czym kieruja sie wybierajacy trase z Oradea do Devy.

Piwosz nie obrazaj sie, Rumunia jest spoko ale czasem trzeba przed wykazdem poczytac o aktualnych remontach niekoniecznie na tym forum. Pozdrawiam i no offens:-)