![]() |
|
Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska (/showthread.php?tid=32) |
RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - TeeS - 25.06.2017 Kończąc wątek, który rozpocząłem. Po przylocie do burgas udaliśmy się do siedziby ekotaxi. Na szybie wywieszona była wielka kartka z moim imieniem i nazwiskiem ![]() Potem niestety chwilę trzeba było poczekać, bo kierowca był w drodze a jak już przyjechał to auto okazało się jednak za małe i trzeba było wymienić na większe. Kiedy przyjechało większe to z kolei pojawili się dodatkowi chętni na transport do słonecznego brzegu ? Koniec końców zmieściliśmy się wszyscy a za podwiezienie nowych dostaliśmy 5 euro upustu. Sam transport już bardzo spoko, auto z działająca klima, zgodnie z umową były foteliki dla dzieci. Gdyby nie to opóźnienie (ok.30 minut łącznie) dałbym im 10/10, ale ogólnie i tak nie jest źle. Pozdrowienia z Vlasu dla wszystkich forumowiczów, pogoda zajebista, Bułgaria jak zawsze nie zawodzi
RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - makej - 25.06.2017 (23.06.2017 14:25:59)TeeS napisał(a): Uzupełniając jeszcze - bo może kogoś będzie to interesowało. Firma życzy sobie dokonania opłaty za oba kursy od razu w swojej siedzibie na lotnisku. Jako że już kiedyś miałem taką sytuację (nie w BG, żeby nie było, że chodzi o tę akurat firmę), że zapłaciłem z góry, a taksówka nie pojawiła się po dwóch tygodniach żeby mnie odebrać (bo i po co, jak już kasę mieli, a turyście przecież się spieszy na samolot i nie będzie dochodził swoich racji ;-) - zrezygnowałem na razie z opcji dojazd + powrót, na rzesz samego dojazdu. Będzie może drożej, ale będę spokojniejszy ;-) Tak też planuję zrobić różnica 10 Euro pomiędzy tylko "tam" a "tam i powrót" przy podziale na 4 pary to żadna różnica. A zamówię sobie Ecotaxi na powrót na dzień, dwa przed odlotem. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku. Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - peter - 26.06.2017 Gdyby ktoś chciał jutro skoczyć do Warny https://www2.esky.pl/okazje/21400/WAW-VAR-CZARTER#app-state=dialog-588%23d=2017-06-27%23a=2017-07-09/?partner_id=TANIELOTYDEALS Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - KROPEK - 30.06.2017 ja jestem optymistką więc liczę że opłacając z góry transport w obie strony niekoniecznie będą chcieli nas "oszukać" a ich ewentualne opóźnienie wykorzystam na doprecyzowanie o której najlepiej wyjechać z kwatery na lotnisko
RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - TeeS - 03.07.2017 Opisałem się sporo aby wiadomość wcielo ? Więc skrótowo. W niedzielę chciałem zamówić Eco taxi z Vlasu do Burgas na najbliższą sobotę 7.07. Zabookowalem, otrzymałem potwierdzenie, ale że nie dostałem drugiego potwierdzenia - napisałem dziś osobnego maila czy wszystko ok. Miła pani odpisala, że NIE można zamówić kursu na lotnisko, a tylko z lotniska + ew. Powrot od razu płatny. Gdybym nie napisał - żyłbym w przeświadczeniu że wszystko jest ok (bo potwierdzenie bookingu przecież otrzymałem). Na moja sugestie, że wprowadzają klientów w błąd swoją stroną www, miła pani odpowiedziała, żebym szukał sobie transportu gdzie indziej, i nie czuł się związany swoim zamówieniem ? No cóż, ocena firmy spada do 1/10 i tym bardziej zadowolony jestem, że nie płaciłem im od razu. RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - dżek - 03.07.2017 (03.07.2017 18:02:31)TeeS napisał(a): Opisałem się sporo aby wiadomość wcielo ? Co ci wcięło? RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - TeeS - 03.07.2017 Wpisałem długą wiadomość i to na telefonie, co boli podwójnie ;-) Dałem "odpowiedz" i brzydko mówiąc - dupa :-( Niby poszło, ale post się nie wyświetlił. RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - wojtekpl - 03.07.2017 Jeśli dostałeś potwierdzenie z Bookinga - walcz o swoje. My mieliśmy w tym roku taką sytuację, że w marcu, czyli miesiąc po zabukowaniu hotelu ( oczywiście jest potwierdzenie rezerwacji z Bookinga ), z tegoż hotelu ( hotel Malina w Primorsku - oczywiście gorąco nie polecam ) przychodzi mail, że niestety w tym terminie nie mają wolnych miejsc...... Z innych źródeł wiem, że trafił im się autobus Czechów, czy Słowaków, więc co będą sobie zawracać doopę - wtedy jeszcze, teraz jedzie nas dziesięć sztuk - ośmioma osobami z Polski. Efekt taki, że po kilku tygodniach przepychanek z Bookingiem z znaleźliśmy sobie inny hotel, droższy trochę, a różnicę Booking ma zwrócić po przedstawieniu rachunku. Jak będzie w praktyce - zobaczymy. Koleżanka z którą jedziemy twierdzi, że tak właśnie to działa. RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - makej - 03.07.2017 (03.07.2017 20:58:41)wojtekpl napisał(a): Jeśli dostałeś potwierdzenie z Bookinga - walcz o swoje. wojtekpl - myślę że tu sprawa wygląda trochę inaczej tees użył słowa booking w sensie rezerwacji a nie jako nazwy popularnej wyszukiwarki hoteli itp. Ja też będę korzystać z usług EkoTaxiBurgas i teraz już wiem, że trzeba rezerwować od razu na powrót bo po wczasach zamówienie tej korporacji do Sozopolu będzie niemożliwe. RE: Samolotem do Bułgarii - informacje ogólne, ceny biletów, dojazd z lotniska - wojtekpl - 03.07.2017 (03.07.2017 21:23:36)makej napisał(a): wojtekpl - myślę że tu sprawa wygląda trochę inaczej tees użył słowa booking w sensie rezerwacji a nie jako nazwy popularnej wyszukiwarki hoteli itp. Masz rację, to moja nadinterpretacja
|