![]() |
|
Dojazd przez Chorwację - Wersja do druku +- Forum Bulgaricus (https://bulgaricus.pl/forum) +-- Dział: Informacje podstawowe (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Dział: Dojazd (https://bulgaricus.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Dojazd przez Chorwację (/showthread.php?tid=1199) |
RE: Dojazd przez Chorwację - igi123 - 30.06.2022 Od Komarno do wjazdu na M1 roboty drogowe, są korki ale kilkunastominutowe, obwodnica Budapesztu do M6 dzisiaj ok.15 bez problemu RE: Dojazd przez Chorwację - igi123 - 30.06.2022 Węgry M1 pb-788 on-836 na Shell przed Tattabanya
RE: Dojazd przez Chorwację - igi123 - 01.07.2022 Wczoraj ok 16 granicą HU/HR w Udvar z marszu, bez wysiadania z samochodu RE: Dojazd przez Chorwację - gawronik - 01.07.2022 (30.06.2022 18:33:51)igi123 napisał(a): Od Komarno do wjazdu na M1 roboty drogowe, są korki ale kilkunastominutowe, obwodnica Budapesztu do M6 dzisiaj ok.15 bez problemu Poważne te roboty drogowe? My jedziemy 3.08 - może w ciągu miesiąca się uwiną i skończą? Pozdrawiam, Maciej RE: Dojazd przez Chorwację - igi123 - 06.07.2023 870 km w 11.30 godziny z przystankami. S1, Żylina, Nowe Zamki, Komarno, Osijek, Ilok. Nie ma co wspominać bo wszystko było ok, przed Budapesztem na M1 zwężnie i roboty drogowe z 10 km i tyle RE: Dojazd przez Chorwację - igi123 - 22.07.2023 Chciałem spróbować jak się jedzie przez Serbię w szczycie sezonu i jeszcze w weekend ![]() Ahtopol - Sremska Mitrovica 970 km w 12 godzin przez Kalotina. Na granicy byliśmy o 15 i przejechaliśmy ją w ciągu 2 godzin, po drugiej stronie to chyba była z 3 razy dłużej. To mój rekord stania na granicach ![]() Uwaga na GM, za Dragoman zrzuca z nowobudowanej autostrady i proponuje objazd. Pojechałem zwężonym pasem, co prawda są ograniczenia prędkości, ale jechało się płynnie. W sumie bez sensacji, tylko koło Belgradu zaczęły się burze. Pozdrawiamy z Sremska Mitrovica RE: Dojazd przez Chorwację - bart11 - 23.07.2023 Igi ja w piątek w Kalotijie stałem 1h w sumie, ale o godz 20. Byłem parę godzin za Tobą i burze też mnie dopadła, wiatr był Tak silny, że strach było jechać szybciej niż 100 km/h RE: Dojazd przez Chorwację - igi123 - 23.07.2023 No tak to sobie zaplanowałem, że powrót wyszedł w sobotę ![]() Dzisiaj o 8.30 Šid/Tovarnik 20min. Byłoby szybciej tylko Serbowie rozładowywali kolejkę aut do siebie i otwarta 1 bramka + autobus przed nami. Niestety przez ostatnie 5 km. trzeba jechać do granicy pod prąd, bo stoją TIRy na naszym pasie, a tam nie ma pobocza. Jednak w weekend trzeba wybrać inne przejścia w tamtym rejonie np. Principovac, dojazd od strony SRB nie jest dobry, ale za to auto tam jest bardzo mało. Obwodnica Budapesztu ok. 12.30 super, bez problemów. Pozdrawiamy że Słowacji
RE: Dojazd przez Chorwację - igi123 - 23.07.2023 Dalsza część podróży bez przygód, Sremska M, Komarno, N. Zamky, Żylina, Milówka korki największe oczywiście na S1 Bielsko-Jaworzno. Dystans 870 km, czas przejazdu 11.30h, ale z wieloma przystankami, posiłki, toaleta, zakupy do lodówki w domu na Słowacji, bo tam Lidl działa w każdą niedzielę itp. Czyli do kraju wracałem 23,5h z noclegiem oczywiście Już mi się troszkę jazda samochodem znudziła bo na wczasach pokonaliśmy 4800 km
RE: Dojazd przez Chorwację - Marek999 - 18.12.2023 Hej, Trasa przez Udvar, Tovarnik i dalej przez Serbię to faktycznie dobre rozwiązanie, zwłaszcza w sezonie. Przejścia graniczne pracują non-stop, co ułatwia planowanie podróży, zwłaszcza jeśli nie chcesz męczyć się z klasycznym Roszke czy obwodnicą Budapesztu. Kilometry i czas podróży praktycznie nie różnią się znacząco od tradycyjnej trasy przez Suboticę, ale unikasz potencjalnych utrudnień na głównych odcinkach. W sezonie, kiedy ruch na drogach może być większy, omijanie zatłoczonych punktów granicznych to zawsze plus. Działa to sprawnie, a dodatkowo można uniknąć ewentualnych utrudnień. Sam korzystałem z tej trasy parę razy i zawsze było ok. |